MANAVGAT’I YENİDEN YEŞERTECEĞİZ

MANAVGAT’I YENİDEN YEŞERTECEĞİZ

Vali Ersin Yazıcı 81 ilde eş zamanlı olarak geçekleştirilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes mesajıyla gerçekleştirilen Fidan Dikme Törenine katıldı. Vali Yazıcı ve beraberindekiler 5 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Manavgat Kalemler Mahallesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Antalya Milletvekili Tuğba Vural Çokal, Cumhuriyet Başsavcı Halil İnal, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Oğuzhan Yaşar, Akseki Kaymakamı Volkan Hülür, Gündoğmuş Kaymakamı Hamza Özbilgi, Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir, Serik Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, İl Göç İdaresi Müdür Vekili Gözde Özkorul, diğer kurum müdürleri, çok sayıda vatandaş ve Antalya’da ikamet eden yabancılar ve çocuklar katıldı.

Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında Antalya’da 60 bin dekarlık zarar gören alanın eski günlerine dönmesi için bölgeye özgü 5 bin fidan seçilerek Vali Yazıcı önderliğinde dikimler yapıldı.

Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Ağaçlandırma Seferberliğini Sürdürüyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yoluyla bağlandığı törende; “Türkiye, Paris İklim Anlaşması'na taraf olarak sıfır emisyon hedefini ortaya koymuştur. Orman varlığımızın arttırılması hususunda daima ön saflarda yer alacağız. Daha yeşil Türkiye hedefiyle son 19 yılda cumhuriyet tarihinin en büyük ağaçlandırma seferberliğini sürdürüyoruz. Son 19 yılda 5,5 milyar fidanı toprakla buluşturduk. BM küresel orman kaynakları raporuna göre Türkiye, ağaçlandırma çalışmalarında Avrupa'da birinci, dünyada 4. sırada yer alıyor.  Hedefimiz 2023 yılı sonuna kadar dikilen fidan sayısını 7 milyara, ülkemizin orman varlığını yüz ölçümümüzün üçte birine ulaştırmaktır. 136 adet şehir ormanı kurduk. Çadır ve karavan turizmini de teşvik ediyoruz. Milli park sayımızı 45'e çıkararak ülkemizin tabiat değerlerini daha sıkı şekilde koruyoruz.” ifadelerini kullandı.

Geleceğe Nefes Olacağız

Çocuklara yeşil bir Antalya ve Türkiye bırakmak için durmadan çalıştıklarına vurgu yaparak sözlerine başlayan Vali Ersin Yazıcı; “Manavgat başta olmak üzere birkaç ilçemiz de ne yazık ki bir daha hatırlamak istemeyeceğimiz Türkiye’nin en büyük yangınını yaşadık. Allah bir daha böyle bir afet yaşatmasın. Ama inanıyoruz ki çocuklarımıza yemyeşil bir Türkiye emanet edeceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 2019 yılında başlatılan Milli Ağaçlandırma Seferberliği ile milyonlarca fidan dikildiğine dikkat çeken Vali Yazıcı; “Manavgat’ın, Alanya’nın, Gündoğmuş’un yaralarını sarmaya hep birlikte karar verdik ve gayretli bir şekilde devam edeceğiz. Yaşanan olumsuzluklar ve kötülükler arkada kaldı. Bundan sonraki süreçte yemyeşil bir Manavgat oluşturmak için hep birlikte seferber olduk. Sevgili çocuklar, biz büyükler olarak yangının izlerini silmek için can hıraş çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah böyle bir yangınla ülkemizin başka hiçbir noktasında karşı karşıya gelmeyiz. Milyonlarca fidanı ağaçlarla buluşturarak tüm Türkiye’mizi daha yaşanabilir bir hale getireceğiz. Geleceğe nefes olacağız. İnşallah bunu hep birlikte başaracağız. Orman Genel Müdürlüğü’nün öncülüğünde tüm Türkiye’de bugün 252 milyon fidan dikiliyor ve biz bunu arttırarak devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Manavgat Tüm Dünyaya Örnek Olacak

Manavgat yangınında mağdur olan vatandaşların ağaçla ilgili taleplerinin alındığına ve bu yönde çalışmalar yapılarak ağaçların belirlendiğine değinen Vali Yazıcı; Çiftçimizin bizden talep ettiği yaklaşık 400 bin fidanı ki bunlardan 250 bini zeytin olmak üzere Tarım Bakanlığımız tarafından hazırlanıyor. Yıl sonuna kadar 400 bin meyve fidanını çiftçilerimize teslim etmiş olacağız. Bir yandan ormanlarımızı yenilerken bir yandan kaybolan meyvelerimizi tekrar geri kazanacağız. Manavgat ve Antalya yemyeşil bir şekilde tüm Türkiye’ye hatta bütün dünyaya örnek olmaya devam edecek.  Ben başta Orman Bölge Müdürlüğü olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlarıma, tüm okullarımıza, katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Yüce Peygamberimizin ifade ettiği gibi ‘Yarın kıyamet kopacak olsa bile fidan dikiniz’ düsturuyla hareket eden bir milletiz. Milli ağaçlandırma günümüz kutlu olsun.” dedi.