CLOSE

Suggested:

    Atatürk sevdiği şarkılarla anıldı

    Atatürk sevdiği şarkılarla anıldı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı TSM ve THM icra heyetleri, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Konseri düzenledi.  Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk sevdiği şarkılarla ve marşlarla anıldı.

    Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'na bağlı İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü 83’üncü ölüm yıldönümünde anlamlı bir konserle andı. Atatürk Kültür Merkezi Aspendos Salonu’nda düzenlenen konserde Atatürk’ün sevdiği şarkıların yanı sıra marşlar da seslendirildi. Konsere, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Demir, Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Filiz, büyükşehir belediyesi bürokratları ve Antalyalılar katıldı.    

     

    ÖZLEMLE ANIYORUZ   

    Konserin açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 83’üncü yıldönümünde son derece özel ve anlamlı bir etkinlikle andıklarını belirterek, “Ata’mızın sevdiği şarkıları dinleyerek O’nu bir kez daha sevgi, saygı, özlem ve minnetle anıyoruz. Aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.    

     

    TSM VE THM İCRA HEYETLERİ SAHNE ALDI   

    Konserde Türk Sanat Müziği Koro Şefi Aydemir Tuncer ve Türk Halk Müziği İcra Heyeti Koro Şefi Yiğit Aktı’nın yönetiminde İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği İcra Heyetleri solo ve koro şarkılar seslendirdi. Konserin ilk bölümünde Vardar Ovası, Kırmızı Gülün Adı Var, Alişimin Kaşları Kara, Efem gibi türküler seslendirildi.    

     

    TÜRK BAYRAKLARI EŞLİĞİNDE MARŞLAR   

    Konserin ikinci bölümünde ise Atabarı, Selanik Türküsü, Hoşgelişler Ola gibi sevilen türkü ve marşlar yer aldı. Türkülerin duygusallığıyla hüzünlü anların yaşandığı konser marşların coşkusuyla hareketlendi. Konserin kapanışında ise İzmir Marşı ve Sarı Saçlı Mavi Gözlüm’ü seslendiren icra heyetine vatandaşlar da ellerindeki Türk bayraklarıyla eşlik etti.   

     

    Haber Merkezi