CLOSE

Suggested:

    Piyasadan haberler

    Piyasadan haberler

    ASELS

    ASELSAN ile uluslararası bir müşterisi arasında; bir tıbbi cihazın ihracatı ile ilgili olarak, 25.08.2020 tarihinde, toplam bedeli 18.750.000,- ABD Doları tutarında bir yurt dışı satış sözleşmesi imzalanmıştır. Söz konusu sözleşme kapsamında teslimatlar 2020 yılı sonuna kadar gerçekleştirilecektir.

    BORSA İSTANBUL A.Ş.      DNISI

    Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanan izahname çerçevesinde, Dinamik Isı Makina Yalıtım Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (Şirket) halka arz edilecek toplam 8.700.000 TL nominal değerli payları, Borsa Birincil Piyasa'da Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış Yöntemi ile beher pay için 3,52 TL fiyattan 27-28/08/2020 tarihlerinde Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla, DNISI.HE (ikincil piyasada işlem kodu DNISI.E olacaktır) işlem sırasında satışa sunulacaktır. Bahse konu işlem sırasında bir seferde emir girişinde herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır. Ayrıca, DNISI.HE'ye yalnızca halka arz süresinin sonuna kadar geçerli [İptale Kadar Geçerli (İKG)] emir türünü kullanarak emir iletmek mümkündür.

    DERAS

    Yeni İş Alanları ve Bağlı Ortaklık Kurulması hakkında KAP'ta yer alan detaylı bildirim

    DESA

    Verimlilik odaklı çalışma prensipleri doğrultusunda, Sabiha Gökçen Havalimanı, Sanayi Mah. Havaalanı iç yolu Cad. Sabiha Gökçen Havalimanı Sit. Giriş kapısı Apt. N1 Pendik/İSTANBUL (Adres kodu:1061290696) adresinde Desa Deri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Sabiha Gökçen Havalimanı Samsonite Mağazası ünvanlı şubenin kapatılmasına karar verilmiştir

    EKGYO

    İstanbul Bakırköy Şevketiye Florya Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşi ihalesi, Emlak Konut GYO A.Ş. İnşaat Yapım İşleri İhale ve Sözleşme Yönetmeliği'ne göre, 10.09.2020 tarihinde Belli İstekliler Arasında İhale Usulü (Davet) ile yapılacaktır.

    EKGYO

    Şirket projelerinden " İstanbul Küçükçekmece Bizim Mahalle 1.Etap 1.Kısım Konut Ve Ticaret İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşleri" nin Yer Teslimi, Yüklenici Özaltın İnş. Tic. Ve San. A.Ş. & Yıldızlar İnş. Ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığına  26.08.2020 Çarşamba günü yapılmıştır.

    EKGYO

    Şirket projelerinden " İstanbul Küçükçekmece Bizim Mahalle 1.Etap 2.Kısım Konut Ve Ticaret İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşleri" nin Yer Teslimi, Yüklenici Özyazıcı İnş. Elk. Mak. Müş. Ve Taah. San. Ve Tic. Ltd. Şti.'ne 26.08.2020 Çarşamba günü yapılmıştır.

    EKGYO

    Şirket projelerinden " İstanbul Küçükçekmece Bizim Mahalle 1.Etap 2.Kısım Konut Ve Ticaret İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşleri" nin Yer Teslimi, Yüklenici Özyazıcı İnş. Elk. Mak. Müş. Ve Taah. San. Ve Tic. Ltd. Şti.'ne 26.08.2020 Çarşamba günü yapılmıştır.

    FADE

    Organik kurutulmuş domates siparişi kapsamında revize açıklama KAP'ta yer almaktadır.

    GARAN

    CR Eurasia Rating, 26 Ağustos 2020 tarihli raporunda, Türkiye Garanti Bankası A.Ş.'nin Uzun Vadeli Ulusal Notu'nu yatırım yapılabilir seviyede ve en yüksek kredi derecelendirme kategorisi olan ‘AAA(Trk)', görünümünü ise ‘stabil' olarak teyit etmiştir. Diğer taraftan, Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para Notu ‘BBB-‘, Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu ‘BBB' olarak yine yatırım yapılabilir seviyede belirlenmiştir.

    GEDIK

    Gedik Yatırım olarak, ülkemizdeki girişimlere yatırım yapmak ve onlara değer katmak için bir Girişim Sermaye Yatırım Ortaklığı kurulması için sürecin başlatılmasına karar verilmiştir.İlgili şirketin;25 milyon TL sermayeli olmasına,Gerekli izinlerin alınması için ivedi çalışmaya başlanmasına Sürecin CEO Onur Topaç ve ekibi tarafından yönetilmesine karar verilmiştir. Sonraki süreçlerle ilgili bilgilendirme yapılacaktır.

    GEDIK

    Ülkemizdeki ve dünyadaki teknoloji trendlerini yakından takip eden şirketin girişimcilik ekosistemini tek bir çatı altında buluşturmak, ülkemizdeki girişimlerin daha hızlı finansman kaynaklarına erişmesi, çok yönlü desteklenmesine ve yatırımcıların halka açık olmayan teknoloji şirketlerindeki hisselerini likide dönüştürebilmesine zemin yaratmak amacıyla yeni bir şirket kurulmasına karar vermiştir; En kısa zamanda 50.000 TL sermaye ile Anonim Şirket kurulmasına, 1.5 Milyon TL'ye kadar ek yatırım yapılmasına, Bütün süreci CEO Onur Topaç ve ekibinin yürütmesine karar verilmiştir. Yerli ve milli ekonomimizin ve girişimcilik ekosisteminin büyümesine olumlu katkıda bulunması amaçlanan yeni girişim, StartupBorsa ismiyle hayatına başlayacaktır

    GUSGR

    Türkiye Sigorta Birliği'nde yayınlanacak bilgiler ile paralel olarak 01.01.2020-31.07.2020 tarihleri arasında ana branş gruplaması bazında ve bir önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırmalı olarak hazırlanmış, bağımsız denetimden geçmemiş  toplam brüt prim üretim 2.214.993.405 TL olarak gerçekleşmiştir.

    GYHOL

    Ülkemizin gelişmekte olan Sermaye Piyasalarına katkıda bulunmak; şirketlerin çok daha çeşitli alternatif finansman kaynaklarına erişimlerine olanak sağlayabilmek amacıyla;Gedik Yatırım Holding olarak Yatırım Bankası kurulması için çalışmalara başlanmasına, Kuruluş ve başvuru işlemlerinin yürütülmesi ve sürecin takip edilmesi için Genel Müdürlüğün yetkilendirilmesine karar verilmiştir.

    IDGYO

    Şirket portföyünde yer alan, Tapu Siciline İstanbul ili, Ümraniye ilçesi, F22D24C1D Pafta, 106 Parselde kayıtlı 92/65171 arsa paylı, 5 Blok Nolu 2-18 numaralı daire niteliğindeki gayrimenkullerin 25.08.2020 tarihi itibarı ile 1.535.307 TL + KDV bedel ile peşin olarak satışı yapılmıştır. Söz konusu gayrimenkullerin her biri 312.500 TL (KDV Hariç) bedel ile satın alınmıştı. Gayrimenkullerin Smart Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.tarafından hazırlanan 31.12.2019 tarihli değerleme raporundaki değeri 1.825.000TL (KDV Hariç)'dir. Söz konusu bağımsız bölümlerin satış fiyatı, ekspertiz değerinin altında gerçekleştiğinden bu durum yapılacak olan ilk genel kurul toplantısında ortakların bilgisine sunulacaktır.

    SASA

    Daha önce kamuoyuna duyurduğu yatırım bedeli yaklaşık 935.000.000 USD ve 1.500.000 ton/yıl üretim kapasitesine sahip, Adana SASA tesislerinde gerçekleştireceği PTA Üretim Tesisi Yatırımı görüşmeleri tamamlanmıştır. Bu kapsamda şirket ile Amerikan Invista (Koch Industries) arasında lisans ve teknik hizmet anlaşması imzalanmıştır.Yumurtalık arazisi ile ilgili görüşmeler de devam etmektedir.

     

    Kaynak A1 Capital
    Hibya Haber Ajansı