CLOSE

Suggested:

    Piyasadan haberler

    Piyasadan haberler

    AKBNK

    Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in 21 Ağustos 2020 tarihinde Türkiye'nin ülke notu görünümünü "Durağan"dan "Negatif"e revize etmesini takiben, Akbank T.A.Ş.'nin Uzun Vadeli Yabancı Para İhraççı Temerrüt Notu Görünümünü "Durağan"dan "Negatif"e revize etmiştir. Akbank T.A.Ş.'nin tüm derecelendirme notları teyit edilmiştir.

    ALKIM

    25.08.2020 tarihli Kap açıklamamızda,  Afyon Dazkırı tesislerimizde inşaatı süren yıllık 50.000 Ton kapasiteli  Potasyum Sülfat Ünitesi yatırım ile ilgili son durum paylaşılmış idi.  Bu yatırımdan bağımsız olarak ayrıca Acıgöl'de doğrudan gölsuyundan doğal yöntemler ile Potasyum Türevlerinin de elde edilebilmesi mümkün gözükmektedir.Bilindiği üzere Acıgöl'de halihazırda ham Sodyum Sülfat ve Ham Tuz elde edilmektedir. Göl suyunda ayrıca düşük yoğunlukta bulunan Potasyum ve Magnezyum bileşiklerinin de efektif şekilde değerlendirilmesi ve  ülke ekonomisine  kazandırılması  gayesi  ile ARGE çalışmalarına başlanmıştır.

    ASELS

    Ukrayna'da pazarlama ve iş geliştirme faaliyetlerini yürütmek adına "ASELSAN Ukraine LLC." ünvanlı şirket 1 Eylül 2020 tarihi itibariyle tescil edilmiştir.

    AYEN

    Şirketin %100 iştiraki konumunda bulunan Ankara Ticaret Sicil Müdürlüğü nezdinde 275712 sicil numarası ile kayıtlı bulunan Ayel Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin tüm aktif ve pasifleri ile birlikte bir bütün halinde Türk Ticaret Kanununun 155. maddesi kapsamında Kolaylaştırılmış Usulde Birleşme yöntemi uygulanarak devir alınması suretiyle Şirket bünyesinde birleşmesi işlemi kapsamında; 01/09/2020 tarih ve 28215 sayılı başvuru ile Sermaye Piyasası Kurulu'na ve 01/09/2020 tarih ve BENNCU11A sayılı başvuru ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na birleşme işlemi için gerekli olan başvuru yapılmıştır.

    BAGFS

    28.05.2020 tarihinde duyurmuş olduğu sülfürik asit fabrikasına ait fan arızası giderilmiş olup, sülfürik asit fabrikası tam kapasite çalışabilir duruma gelmiş ve fosforik asit tesisi tekrar devreye alınmıştır.

    BERA

    Grup Şirketlerinden Golda Gıda San. ve Tic. A.Ş. ile Tarım Kredi Birlik Tarım Ürünleri Hayvancılık Amb.Pet.Nak.İth.İhr. San. ve Tic. A.Ş. arasında 31/05/2021 tarihine kadar teslim edilmek üzere tutarı 80.000.000.- TL olan fason üretim anlaşması imzalanmıştır.

    BORSA İSTANBUL A.Ş.          DNISI

    Dinamik Isı Makina Yalıtım  payları, 03/09/2020 tarihinden itibaren Borsa İstanbul Ana Pazar'da işlem görmeye başlayacağından, söz konusu tarihten itibaren BIST Tüm, BIST Tüm-100, BIST Ana, BIST Sınai, BIST Kimya Petrol Plastik, BIST İzmir ve BIST Halka Arz endeksleri kapsamına dahil edilecek olup, endekslerin hesaplanmasında şirketin paylarının sayısı 24.700.000, fiili dolaşımdaki pay oranı ise %35 olarak dikkate alınacaktır.

    BRKO

    Şirket tarafından hazırlanan proje doğrultusunda Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi TEKNOPARK Bölgesine yaptığımız başvuru kabul edilmesinin ardından, tarafımıza alan tahsisi yapılmış olup, şirketin yapacağı Ar-Ge çalışmaları için kiralama sözleşme imzalanmıştır.

    DENIZ

    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 21 Ağustos 2020 tarihinde Türkiye'nin uzun vadeli notunun görünümünü "Durağan"dan "Negatif" olarak güncellemesini takiben 01 Eylül 2020 tarihinde DenizBank'ın uzun vade yerel para notunu "BB-" olarak teyit etmiş, görünümünü "Durağan"dan "Negatif"e çevirmiştir. Fitch Ratings Bankanın uzun vade yabancı para notunu "B+", kısa vadeli yabancı para ve yerel para notlarını "B", finansal dayanıklılık notunu "b+", destek notunu "4" ve ulusal notunu "AA (tur) (Durağan)" olarak teyit etmiştir.

    EKGYO

    Şirket projelerinden Ankara Başkent Emlak Konutları 2. Etap Konut ve Ticaret İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenleme İşi'nde, 29397Ada 10 Parsel ve 29397 Ada 11 Parsel Konutlar ile Bu Konutlara Ait Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin kısmi kesin kabulü yapılmış olup Kısmi Kesin Kabul Tutanağı 31.08.2020 tarihinde onaylanmıştır.

    EKGYO

    Şirket projelerinden İstanbul Başakşehir Kayabaşı 5. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi (Nidapark Kayaşehir) kapsamında, 976 Ada (Eski 882) 3 Parsel Konutlar ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşleri'nin kısmi kesin kabulü yapılmış olup Kısmi Kesin Kabul Tutanağı 31.08.2020 tarihinde onaylanmıştır.

    EXIMB

    Uluslararası Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings'in 21 Ağustos 2020 tarihinde Türkiye'nin uzun vadeli yerel para ve uzun vadeli yabancı para notlarını "BB-" seviyelerinde teyit ederek bu notların görünümlerini durağandan negatife revize etmesine paralel olarak; 01 Eylül 2020 tarihinde Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş.'nin uzun vadeli yerel para notunu "BB-" seviyesinde teyit ederek görünümünü durağandan negatife; uzun vadeli yabancı para notunu ise "B+" seviyesinde teyit ederek görünümünü durağandan negatife revize etmiştir. Derecelendirme kuruluşu, Bankanın kısa vadeli yerel ve yabancı para notlarını "B" seviyesinde, destek notunu "4" seviyesinde, destek notu tabanını "B+" seviyesinde ve ulusal uzun vadeli kredi notunu "AAA(tur)" seviyesi ile görünümünü de durağan olarak teyit etmiştir

    GARAN

    Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 21 Ağustos 2020 tarihinde Türkiye'nin uzun vadeli not görünümünü Negatif  olarak güncellemesini    (önceki  Durağan)     takiben  1 Eylül 2020 tarihinde Banka'nın uzun vadeli TL notu görünümünü de durağandan Negatife revize etmiştir.

    GARFA

    Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye kredi notu görünümünün revizyonunun ardından 01 Eylül 2020 tarihinde Garanti Faktoring A.Ş.'nin uzun vadeli TL notunu BB- seviyesinde teyit ederken, not görünümünü durağandan negatife revize etmiştir. Diğer notlarında güncelleme olmamıştır.

    GSRAY

    Profesyonel Futbolcu Muhammed Kerem Aktürkoğlu ile 2020-2021 futbol sezonundan başlamak üzere 4 sezon için aşağıdaki şartlarda anlaşmaya varılmıştır.2020-2021 sezonu için net 850.000 TL sabit transfer ücreti, 2021-2022 sezonu için net 900.000 TL sabit transfer ücreti, 2022-2023 sezonu için net 950.000 TL sabit transfer ücreti ve 2023-2024 sezonu için net 950.000 TL sabit transfer ücreti

    ICBCT

    Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in 21 Ağustos 2020 tarihinde Türkiye'nin ülke notu görünümünü "Durağan"dan "Negatif"e revize etmesini takiben, ICBC Turkey Bank A.Ş.'nin Uzun Vadeli Yerel Para cinsinden kredi notu görünümünü "Durağan"dan "Negatif"e revize etmiştir.

    ISATR, ISBTR, ISCTR, ISKUR

    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, İş Bankası'nın Uzun Vadeli Türk Parası Kredi Notu'nun görünümünü Durağan'dan Negatif'e çevirirken, ilgili notu B+ olarak teyit etmiştir. Kuruluş, Banka'nın Kısa Vadeli Türk Parası Kredi Notu'nu B; Uzun Vadeli Ulusal Kredi Notu'nu A+(tur), görünümünü Durağan olarak teyit etmiştir. Fitch Ratings tarafından yapılan açıklamada, bahsi geçen değişikliğin Türkiye'nin derecelendirme notunun görünümünün 21 Ağustos 2020 tarihinde Durağan'dan Negatif'e çevrilmesini takiben gerçekleştirildiği ifade edilmiştir.

    KLNMA

    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 1 Eylül 2020 tarihinde Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş.'nin uzun vadeli yabancı para notunu BB- seviyesinde teyit ederken durağan olan görünümünü negatif olarak değiştirmiştir.

    LUKSK

    Bazı internet sitelerinde ve sosyal medya alanlarında şirketin satıldığına, satılacağına ve farklı iş kollarında bir faaliyette bulanacağına dair gerçek olmayan haber, söylenti ve paylaşımlar yapılmaktadır. Bu tür gerçek dışı haberlere itibar edilmemesini rica eder, Şirketin de bu tür spekülatif amaçlı ve asılsız haberleri yapanlar hakkında yasal haklarını sonuna kadar kullanacağını değerli yatırımcılara ve kamuoyuna saygıyla duyururuz.

    QNBFB

    Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 1 Eylül 2020 tarihli raporu ile QNB Finansbank'ın Uzun Vadeli TL İhraççı Temerrüt Notunu "BB-" seviyesinde teyit ederken, not görünümünü "Durağan"dan "Negatif"e revize etmiştir.

    TCZB

    Uluslararası Kredi derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings  tarafından 21.08.2020 tarihinde Türkiye'nin kredi not görünümünü ‘Durağan' dan ‘Negatif'  e güncellemesini takiben 01.09.2020 tarihinde Ziraat Bankası'nın Uzun Vadeli Yerel Para Tahvil  kredi not görünümü ‘Durağan' dan ‘Negatif'  e güncellenmiş olup not seviyesi ise teyit edilmiştir.

    TEB

    Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 21 Ağustos 2020 tarihinde Türkiye'nin uzun vadeli not görünümünü Durağan'dan Negatif'e revize etmesini takiben 1 Eylül 2020 tarihinde Türk Ekonomi Bankası A.Ş.'nin Uzun Vadeli Yerel Para İhraççı Temerrüt Notu görünümünü Durağan'dan Negatif'e güncellemiş olup notlarını teyit etmiştir.

    TMSN

    Şirketin bağlı ortaklığı Tümosan Savunma San. A.Ş.  Teknoloji Mühendisliği konularında ARGE faaliyetlerinde bulunmak üzere faaliyet konusunu ve TTM Tümosan Teknoloji Mühendislik San. Ve Tic.  A.Ş. olarak Unvanını değiştirmiştir. Ayrıca şirket sermayesi 10.000.000 TL'sına çıkarılmıştır.

    TSGYO

    Şirketin 300.000.000 Türk Lirası olan çıkarılmış sermayesinin tamamı nakden karşılanmak suretiyle 200.000.000  Türk Lirası arttırılarak 500.000.000 Türk Lirası'na çıkarılması işlemine ilişkin 18.08.2020 tarihinde başlayan 15 günlük yeni pay alma hakkının kullandırım süreci 01.09.2020 tarihinde tamamlanarak sona ermiştir.Yeni pay alma haklarının kullandırılmasından sonra kalan payların toplam nominal değeri 223.530,614 TL olup, ilgili paylar 03.09.2020 - 04.09.2020 tarihleri arasında iki iş günü süreyle Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla Borsa İstanbul A.Ş. Birincil Piyasada nominal fiyattan az olmamak kaydıyla Birincil Piyasa'da oluşacak fiyat üzerinden satışa sunulacaktır.

    TSKB

    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 21 Ağustos 2020 tarihinde Türkiye'nin derecelendirme notu görünümünü Durağan'dan Negatif'e revize etmesini takiben, 1 Eylül 2020 tarihinde Bankanın Uzun Vadeli Türk Parası Kredi Notu'nun görünümünü de Durağan'dan Negatife revize etmiş, ilgili notunu ise BB- olarak teyit etmiştir.

    ULAS

    Yönetim Kurulu 02.09.2020 tarihli toplantısında, turizm sektöründe faaliyet gösteren Şirketin yeni vizyon ve strateji planlaması doğrultusunda ; Turizm veya diğer sektörlerde stratejik işbirliği arayışına girilmesine,Oluşturulması planlanan stratejik işbirliği ile ilgili bir danışman firmanın tespiti ve seçimine yönelik olarak Yönetim Kuruluna sunulması için Genel Müdürlüğün yetkilendirilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.

    VAKBN

    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 21 Ağustos 2020 tarihinde Türkiye'nin uzun vadeli derecelendirme not görünümünü Durağan'dan Negatif'e revize etmiştir. Bunu müteakip, 1 Eylül 2020 tarihinde VakıfBank'ın tüm derecelendirme notlarını teyit ederken, uzun vadeli yerel para not görünümünü Durağan'dan Negatif'e revize etmiştir.

    YGGYO

    Sahibi olduğu otelin Doubletree by Hilton Ankara Downtown markasıyla işletilmesi amacıyla %100 bağlı ortaklık Sinerji AVM ve Otel Yönetimi A.Ş. ile Hilton Worldwide Management Limited arasında  18.12.2019 tarihinde şartlı bir  franchise sözleşmesi imzalanmıştır. Şart olarak Hilton Worldwide Management Limited tarafından bağlı ortaklığın sözleşme kapsamındaki yükümlülükleri için Şirketin kefalet vermesi talep edilmiştir.Şirket tarafından verilen kefalet Hilton Worldwide Management Limited tarafından kabul edilmiş olup, franchise sözleşmesi yürürlüğe girmiştir.

    YKBNK

    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 21 Ağustos 2020 tarihinde Türkiye'nin uzun vadeli derecelendirme not görünümünü Durağan'dan Negatif'e revize etmiştir. Bunu takiben, 1 Eylül 2020 tarihinde derecelendirme kuruluşu Yapı ve Kredi Bankası'nın tüm derecelendirme notlarını teyit ederken, Uzun Vadeli Yerel Para not görünümünü Durağan'dan Negatif'e revize etmiştir.

    DERAS

    2019/34 sayılı Yönetim Kurulu kararınca şirket aktiflerinde bulunan yatırım amaçlı gayrimenkullerin satılmasına karar verilmiştir. Bu amaçla Tekirdağ ili Çorlu ilçesinde bulunan dükkân vasıflı gayrimenkul 220.000 TL değerle Hasan Süren'e satılmıştır. Oluşan 108.889 TL (Vergi Usul Kanununa göre) – 10.000 TL (TMS/TFRS göre) gayrimenkul satış kârının nasıl değerlendirileceğine Yönetim Kurulu daha sonra karar verecektir.

    AGYO

    Koronavirüs Pandemisi Nedeniyle Alınan Ekonomik Tedbirler Hakkında KAP'ta yer alan bildirim

    ORGE

    Şirket Kamuyu Aydınlatma Politikası ve Şirket Genel Müdürü Sn. Nevhan Gündüz'ün 19.08.2020 tarihinde Bloomberg HT kanalında Piyasa Hattı programında yaptığı açıklamalar hakkında KAP'ta yer alan bildirim

    TCELL

    Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) yayınladığı 02/09/2020 tarihli ve 2020/54 sayılı bülteni verilerine göre,Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.’nin (Şirket) esas sözleşmesinin 3, 6, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 15, 16, 17, 19, 21, 22 ve 25 inci maddelerinin değiştirilmesine, esas sözleşmeden 8, 14 ve 18 inci maddelerin çıkarılmasına ve esas sözleşmesine 26 ncı maddenin eklenmesine ilişkin tadil metnine uygun görüş verilmesi talebinin değerlendirilmesi sonucunda; Şirket’in 3, 6, 19, ve 21’inci maddelerine Kurulca öngörülen şekilde, 18’inci maddenin esas sözleşmeden çıkartılmaması şeklinde, diğer maddelere ise Şirket’in talebi doğrultusunda Kurulca uygun görüş verilmiştir.

    ACP

    Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) yayınladığı 02/09/2020 tarihli ve 2020/54 sayılı bülteni verilerine göre; A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin “SkyCity Kat: 17 Bağımsız Bölüm No: 149-150 Merkezefendi/DENİZLİ” adresinde irtibat bürosu açılması talebiyle yapmış olduğu başvuru olumlu karşılanmıştır.

    MMCAS

    Şirket ile Bizim Menkul Değerler A.Ş. arasında, Şirketin değerinin tespit edilebilmesi amacıyla Değerleme Sözleşmesi  imzalanmıştır.

    ANACM,

    SISE,  SODA, TRKCM, DENCM

    Şirketin, Denizli Cam Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi, Soda Sanayii Anonim Şirketi ve Trakya Cam Sanayii Anonim Şirketi ile birlikte tüm aktif ve pasif malvarlığı unsurlarının bir bütün olarak Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. bünyesine devrolması suretiyle Şirket bünyesinde birleşmesi işleminin görüşüldüğü 26.08.2020 tarihli olağanüstü genel kurul toplantısına katılarak olumsuz oy veren ve bu muhalefetini tutanağa geçirten pay sahiplerinden, 25.02.2020 tarihi dikkate alınarak belirlenecek olanlar ayrılma hakkına konu pay tutarlarına uygun olarak, Borsa İstanbul'da işlem gören payları ile ilgili KAP'ta yer alan formu kullanarak ayrılma hakkı işlemleri için başvuruda bulunabilir. Ayrılma Hakkı Kullanım Fiyatı Bilgileri; Pay Grup Bilgileri:A Grubu, ANACM, TRAANACM91F7 , Ayrılma Hakkı Kullanım Fiyatı: 4,322 TL Ayrılma Hakkı Kullanım Başlangıç Tarihi: 03.09.2020 , Ayrılma Hakkı Kullanım Bitiş Tarihi: 23.09.2020

    DENCM, ANACM, SISE, TRKCM, SODA

    Şirketin, Anadolu Cam Sanayii Anonim Şirketi, Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi, Soda Sanayii Anonim Şirketi ve Trakya Cam Sanayii Anonim Şirketi ile birlikte tüm aktif ve pasif malvarlığı unsurlarının bir bütün olarak Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. bünyesine devrolması suretiyle Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. bünyesinde birleşmesi işleminin görüşüldüğü 26.08.2020 tarihli olağanüstü genel kurul toplantısına katılarak olumsuz oy veren ve bu muhalefetini tutanağa geçirten pay sahiplerinden, 25.02.2020 tarihi dikkate alınarak belirlenecek olanlar ayrılma hakkına konu pay tutarlarına uygun olarak, Borsa İstanbul'da işlem gören payları ile ilgili KAP'ta yer alan formu kullanarak ayrılma hakkı işlemleri için başvuruda bulunabilirler.Ayrılma Hakkı Kullanım Fiyatı Bilgileri; Pay Grup Bilgileri: DENCM, TRADENCM91F3 ,  Ayrılma Hakkı Kullanım Fiyatı: 8,852 TL Ayrılma Hakkı Kullanım Başlangıç Tarihi: 03.09.2020 , Ayrılma Hakkı Kullanım Bitiş Tarihi: 23.09.2020

    SODA,

    SISE, ANACM, DENCM, TRKCM

    Şirketin, Anadolu Cam Sanayii Anonim Şirketi, Denizli Cam Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi ve Trakya Cam Sanayii Anonim Şirketi ile birlikte tüm aktif ve pasif malvarlığı unsurlarının bir bütün olarak Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. bünyesine devrolması suretiyle Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. bünyesinde birleşmesi işleminin görüşüldüğü 27.08.2020 tarihli olağanüstü genel kurul toplantısına katılarak olumsuz oy veren ve bu muhalefetini tutanağa geçirten pay sahiplerinden, 25.02.2020 tarihi dikkate alınarak belirlenecek olanlar ayrılma hakkına konu pay tutarlarına uygun olarak, Borsa İstanbul'da işlem gören payları ile ilgili KAP'ta yer alan formu kullanarak ayrılma hakkı işlemleri için başvuruda bulunabilirler.Ayrılma Hakkı Kullanım Fiyatı Bilgileri; Pay Grup Bilgileri:SODA, TRASODAS91E5 , Ayrılma Hakkı Kullanım Fiyatı: 6,144 TL Ayrılma Hakkı Kullanım Başlangıç Tarihi: 03.09.2020 ,  Ayrılma Hakkı Kullanım Bitiş Tarihi:23.09.2020

    TRKCM, ANACM, DENCM, SISE,   SODA

    Şirketin, Anadolu Cam Sanayii Anonim Şirketi, Denizli Cam Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi, Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi ve Soda Sanayii Anonim Şirketi ile birlikte tüm aktif ve pasif malvarlığı unsurlarının bir bütün olarak Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. bünyesine devrolması suretiyle Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. bünyesinde birleşmesi işleminin görüşüldüğü 27.08.2020 tarihli olağanüstü genel kurul toplantısına katılarak olumsuz oy veren ve bu muhalefetini tutanağa geçirten pay sahiplerinden, 25.02.2020 tarihi dikkate alınarak belirlenecek olanlar ayrılma hakkına konu pay tutarlarına uygun olarak, Borsa İstanbul'da işlem gören payları ile ilgili KAP'ta yer alan formu kullanarak ayrılma hakkı işlemleri için başvuruda bulunabilirler. Ayrılma Hakkı Kullanım Fiyatı Bilgileri; Pay Grup Bilgileri: TRKCM, TRATRKCM91F7 , Ayrılma Hakkı Kullanım Fiyatı: 3,37 TL Ayrılma Hakkı Kullanım Başlangıç Tarihi: 03.09.2020 , Ayrılma Hakkı Kullanım Bitiş Tarihi: 23.09.2020

     

    Kaynak A1 Capital
    Hibya Haber Ajansı