CLOSE

Suggested:

    Piyasadan haberler

    Piyasadan haberler

    AKSEN

    Ocak 2017'den bu yana Türkiye ve Kıbrıs Santrallerinden Sorumlu Yurt İçi Santraller İşletme ve Bakım Direktörü olarak görev yapan Sn. Senlav Güner, mevcut görevine ek olarak yeni yatırımı olan Özbekistan Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali'nden de sorumlu olacak şekilde Avrasya Santralleri İşletme ve Bakım Direktörü olarak atanmıştır.

    ARENA

    Şirket, dünya çapında cep telefonu, tablet ve aksesuar anlanlarında önemli oyunculardan birisi olan Tecno Mobile Limited firması ile; Tecno marka cep telefonlarının Türkiye genelinde dağıtımına ilişkin distribütörlük anlaşması imzalanmıştır.İmzalanmış olan distribütörlük anlaşması ile elde edeceğimiz yıllık cironun 300 milyon Türk Lirası üzerinde olması beklenmektedir.

    CEOEM

    Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen ve 24-27 Eylül tarihlerinde Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan Teknofest  Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin koordinasyon ve destek hizmetleri Şirket tarafından verilecek olup, bu kapsamda 10.000.000TL cironun gerçekleşmesi beklenmektedir.

    DENGE

    Şirket Denge Yatırım Holding A.Ş'nin Sn.Mustafa Uğur Bayraktar'a ait 6.225.000 adet A grubu imtiyazlı payının Sn.Uzi Sezer'e satılmasıyla ilgili olarak 17.07.2020 tarihinde taraflar arasinda imzalanan gizlilik sözleşmesi kapsamında mali ve hukuki inceleme sureci devam etmekle birlikte, diğer taraftan söz konusu A grubu hisseleri satın alma talebi nedeniyle bugün Sn.Erdal Kılıç ve Sn.Veysi Kaynak'la da görüşmelere başlanmış ve gizlilik sözleşmesi imzalanmıştır. Her iki grupla da satış görüşmeleri ayrıayrı sürdürülecektir.

    DERAS

    Şirketin 30.09.2020 tarihinde sona eren 3.çeyrek denetimden geçmemiş konsolide finansal sonuçları ve yönetim kurulu faaliyet raporu 21.10.2020 Çarşamba günü Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda açıklanacaktır.

    DOHOL

    Yönetim Kurulu'nun 22.09.2020 tarihli toplantısında, sermayesinde %100 oranında pay sahibi olduğu doğrudan bağlı ortaklığı DHI Investment B.V.'nin ("DHI"), banka ve finans kuruluşları ile mevcut ilişkilerini geliştirmek ve yeni ilişkiler tesis etmek suretiyle, Grubu'nun ilerde değerlendirebileceği yurtiçi ve yurtdışı hisse ve/veya varlık devralma projelerinin iyi koşullarla finansmanın sağlanmasının temin edilmesi amacıyla yurtiçi ve yurtdışı banka ve finans kuruluşları nezdinde yeni kredi limitleri tahsisi konusunda yetkilendirilmesine ve bu amacın gerçekleştirilmesi için, DHI'nin ödenmiş sermayesinin tamamı nakden karşılanmak üzere, 100.000.000,- Avro tutarında artırılmasına ve artırılan bu tutarın DHI'nin Türkiye'de bulunan banka hesabına ödenmesine karar verilmiştir.

    IEYHO

    Bağlı ortaklık Işıklar İnşaat ve Turizm A.Ş. Almanya'da gayrimenkul geliştirme yatırımları yapmak için Almanya'nın Halle şehrinde gayrimenkul geliştirmek üzere kurulmuş Maculus GMBH unvanlı şirketin 30.000 Avro olan ödenmiş sermayesinin tamamını aynı bedel ile satın almıştır. Maculus GMBH Genel Müdürlüğünü Işıklar Park Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Yüksek Mimar Sn. Mithat Akıncı yürütecektir.

    LKMNH

    Grubun 2002 yılında açılan ilk hastanesi olan Lokman Hekim Etlik Hastanesinde sağlık hizmet talebini karşılamak ve sağlık hizmeti kalitesini artırmak amacıyla mevcut hastane binası yanında yaklaşık 9.000 m2 alan üzerine 9 katlı ek binanın yapılmasına ilişkin açıklamaları daha önce kamuoyu ile paylaşılmıştı.Sağlık Bakanlığı ruhsatlandırma işlemleri 22.09.2020 tarihi itibariyle tamamlanmış olup, Yeni Etlik hastane sağlık hizmet sunumuna başlamıştır.

    MEPET

    AVRASYA GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI Şirketin 14.07.2020 tarihli özel durum açıklaması ile Şirket portföyünde yer alan Samsun İli İlkadım İlçesi Kıran Mahallesi 19J1A Pafta 6490 Ada, 18 parsel ve 20 parsel'de bulunan gayrimenkul üzerindeki iki adet akaryakıt istasyonunun kiraya verilmesi için 01.08.2020 ve 31.08.2020 tarihleri arasında talep toplanmış olup, Şirkete ulaşan resmi teklif aylık 50.000 TL +KDV ile MEPET Metro Petrol ve Tesisleri San.Tic.A.Ş.ye ait olup,  MEPET Metro Petrol ve Tesisleri San.Tic.A.Ş.ye aylık 50.000.-TL + KDV bedelle Şirket portföyünde yer alan Samsun İli İlkadım İlçesi Kıran Mahallesinde yer alan iki adet akaryakıt istasyonunun 1 (Bir) Yıllığına kiraya verilmesine karar verilmiştir.

    NUGYO

    NUROL YATIRIM BANKASI Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: II, N15.1 Sayılı Tebliği kapsamında Nurol Yatırım Bankası A.Ş. nin Nurol GYO  pay alım satım işlemlerine ilişkin açıklama KAP'ta yer almaktadır.

    NUGYO

    Ana hissedar Nurol İnşaat ve Ticaret A.Ş. tarafından tarafımıza yapılan bilgilendirme şu şekildedir. Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: II, N15.1 Sayılı Tebliği kapsamında Nurol İnşaat ve Ticaret A.Ş. nin Nurol GYO  pay alım satım işlemlerine ilişkin açıklama KAP'ta yer almaktadır.

    ODAS

    Halka arz çalışmalarını yürüttüğü ve şirketin bağlı ortaklığı konumundaki Çan Kömür ve İnşaat A.Ş. nezdindeki diğer hisseler 22.09.2020 tarihi itibariyle pay devir işlemi kapsamında ODAŞ Elektrik Üretim San. Tic. A.Ş. tarafından devir alınmıştır.Böylelikle Şirket Çan Kömür ve İnşaat A.Ş.'de %100 oranında tek pay sahibi konumuna gelmiştir.

    SNPAM

    01.07.2020 tarihinde bildirdiği %30'luk üretim kapasitesi yakın  zamanda yapılan testler ve  gelişmeler üzerine  22.09.2020 tarihli yönetim kurulu kararı ile %70 seviyesine çıkarılmıştır.

    TSPOR

    Şirket ile profesyonel futbolcu Alexander Sorloth arasındaki 03.08.2019 başlangıç ve 31.05.2021 bitiş tarihli profesyonel futbolcu sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilmiştir.Yapılan anlaşmaya göre oyuncuya herhangi bir fesih tazminatı ödenmeyecektir.

    TSPOR

    Kulübün ilk dijital varlığı olan "TRA Token" larının ilk satışı 22.09.2020 tarihinde gerçekleştirilmiştir.Saat 15:00 itibari ile taraftarlara ve dijital dünyadaki diğer tüm yatırımcılara 8.-TL sabit fiyat üzerinden satışa sunduğu toplam 625 bin adet "TRA Token" un tamamı satılmıştır.

    YONGA

    %12 ortaklığa sahip olan Denizli Büyükşehir Belediyesi hisselerini borsaya kote etmiştir.Denizli Büyükşehir Belediyesinin Yönetim Kurulunda temsilen üyesi bulunmamaktadır ve hiçbir zaman üyesi olmamıştır. Yönetim kurulu üyelerinden bugüne kadar hisse satışı yapan olmamıştır.

    Kaynak A1 Capital
    Hibya Haber Ajansı