CLOSE

Suggested:

    Piyasadan haberler

    Piyasadan haberler

    ALBRK

    Almanya'da faaliyet gösteren dijital bankacılık hizmeti Insha, 25 Milyon € değerleme üzerinden 2.5 Milyon € değerinde  %10 hisse karşılığı Türk Holding ile  Yatırım ve Pay Sahipliği Sözleşmesi imzalamıştır. Tescil süreci devam etmekte olup, hisse devri tescil süreci tamamlandıktan sonra gerçekleştirilecektir.

    AVGYO,  AVTUR

    30.04.2020 tarih ve 2020/28 sayılı Sermaye Piyasası Bülteninde Şirketin yapacak olduğu sermaye artırımına ilişkin olarak tamamlanması gereken hususlar belirtilmiştir. Bu hususlardan biri olan Metro Turizm Otelcilik ve Petrol Ürünleri Tic. A.Ş'ne ait Edirne ili Merkez ilçesi Kirişhane Mah. Soğukkuyu Mevkii 2261 ada 16 parselde bulunan arsa üzerine yapılacak olan ''Metro Hotel Apartments''   mimari projesi  Edirne Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından onaylanmıştır.

    AVOD

    Şirketin %100 bağlı ortaklığı olan Avod Altın Madencilik San.Tic.A.Ş. çok sayıda maden sahası işleten,alanında uzman ve öne çıkan,Türkiye'nin en büyük şirketlerinden bir tanesi ile Çorum Boğazkale'de bulunan 200712071 ruhsat numaralı bakır madeninin satış ve ortaklık konularıyla ilgili gizlilik sözleşmesi imzalamıştır.

    BRSAN

    15 Temmuz 2020 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformunda yapmış olduğu açıklamada da belirtildiği üzere, ABD Uluslararası Ticaret Mahkemesi, taraf olduğu 4 davadan biri olan "Transpacific Steel LLC  v. United States" davasında 14 Temmuz tarihinde vermiş olduğu kararında, sadece bir ülke için vergilerin % 25'den % 50'ye artırılmasının kanuna aykırı olduğuna hükmetmiş ve ek alınan %25 oranındaki vergilerin iade edilmesine karar vermişti. Şirketin ve Bağlı ortaklığı olan ABD'de kurulu Borusan Mannesmann Pipe Inc. Firmasının ABD gümrük otoritesinden gelir yazacağı tutar toplamda yaklaşık olarak 14 milyon Amerikan Doları seviyesindedir. Karşı taraf kararı hem temyize taşımış hem de yürütmeyi durdurma talebinde bulunmuştur. Yürütmeyi durdurma kararı mahkemece kabul edilmez ise temyiz sonucu beklenmeden Ticaret Bakanlığı ilgili vergileri iade edecektir.Bağlı ortak olan Borusan Mannesmann Pipe firmasının taraf olduğu ve OCTG ham boruların Türkiye'den ithalatına dair yapılan istisna başvurusunun reddedilmesine dair açılan davada da,  yukarıda bahsedilen "Transpacific Steel LLC  v. United States" davasından doğan hakları saklı kalmak kaydı ile ABD hükümeti ile anlaşmaya varılmıştır

    CEMAS

    03.04.2020 tarihinde duyurulan Japon Yamazaki Mazak firması ile yapılan sözleşme gereği Japonya'da özel üretimi yapılan SmoothC Kontrollü Yamazaki Mazak C eksenli Mega Turn 500M CNC Tezgah'ın fabrikada kurulumu tamamlanarak faaliyete geçmiştir. 10.04.2020 tarihinde duyurduğu AYMAS firması ile yapılan sözleşme gereği özel üretimi yapılan Metal Talaş Sıkıştırma Makinasının kurulumu tamamlanarak faaliyete geçmiştir.15.05.2020 tarihinde duyurduğu Japon Koyoma firması ile yapılan sözleşme gereği Japonya'da üretilen 2 adet taşlama makinesinin fabrikada kurulumu tamamlanarak faaliyete geçmiştir

    DESA

    Turkishtime tarafından hazırlanan "Türkiye'nin en çok Arge yatırımı yapan şirketleri" araştırmasında Desa Deri, ilk 500 şirket listesine 484. sıradan girerek sektöründe liderliğini korumaya devam etti.Tasarım, yenilik ve inovasyon konularında öncü şirket olan Desa Deri, 1.5 milyon liralık  harcamasıyla 2019 yılında ülkede Arge'ye en çok yatırım yapan şirketler araştırmasında listeye 484. Sıradan girdi.

    EKGYO

    Şirket projelerinden İstanbul Kağıthane Seyrantepe Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nde (Avangart İstanbul), 7752 Ada 2 Parsel A, B, C Bloklar ile Bu Bloklara Ait Otopark, Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabulü yapılmış olup Kısmi Geçici Kabul Tutanağı 19.10.2020 tarihinde onaylanmıştır.

    EKGYO

    İstanbul Beşiktaş Dikilitaş Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 1. Oturumu 20.10.2020 tarihinde saat 11:00 da yapılmıştır.İhale komisyonu tarafından isteklilere ait ön yeterlik zarfları içerisindeki belgelerin ayrıntılı değerlendirilmesinden sonra, ihalenin Pazarlık-Açık Artırma-Kapalı Zarf Teklif Alma bölümünü içeren 2. Oturumunun tarihi ve saati isteklilere yazı ile bildirilecektir.

    FRIGO

    Şirketin payları güncel olarak Yakın İzleme Pazarı'nda işlem görmektedir.Yapılması planlanan Pazar Geçiş (Ana Pazar'a geçiş) başvurusu için; şirket hakkında mahkemenin 12.07.2016 tarihinde aldığı ihtiyati tedbir ve kayyım görevlendirilmesi kararını 28.11.2018 tarihinde sonlandırmasının üzerinden 2 yıl geçmesi gerekmektedir.Şirketin de bu süreler dikkate alınarak 28.11.2020 tarihinde sonra Borsa İstanbul A.Ş.'ne Pazar geçişi ile ilgili olarak gerekli başvuruyu yapacaktır.

    GEREL

    Şirketin %90 oranında pay sahibi olduğu bağlı ortaklığı olan "Gersan-R" OOO'nun (Eski Unvan "Gersan-R" Zao) Rusya'daki mevcut mevzuat çerçevesinde yatırım harcamalarının sermayeye dönüştürülmesi ve bağlı ortaklık sermayesinin özkaynaklar içerisinde yetersiz kalmasından dolayı mevcut 42.000.000 Rus Rublesi (Ruble) olan sermayesinin 630.000.000 Ruble artırımla 672.000.000 Ruble'ye çıkarılmasına ve artırıma konu tutar olan 630.000.000 Ruble'nin tamamının şirketin bağlı ortaklıktan olan cari hesap alacağından karşılanmasına ve artırım sonrası bağlı ortaklıktaki sermaye payının % 99,38'e çıkarılmasına karar verilmiştir.

    IHEVA

    Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklamaya göre; Haşim Cihan Yazgan , Kurul kaydında olan ancak Borsada işlem görmeyen statüde 24 milyon 250 bin TL nominal tutarlı İhlas Ev Aletlerı Imalat Sanayı ve Tıcaret A.Ş pay senetlerinin Borsada satışa konu edilebilmesi amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu'na başvuru yaptığı açıklandı.

    MERIT

    K.K.T.C. Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından alınan kararlar doğrultusunda K.K.T.C. Sağlık Bakanlığı aşağıda belirtilen ek tedbir kararlarının uygulanmasına karar vermiştir. 19.10.2020 tarihli resmi gazetede yayımlanan tedbir kararları çerçevesinde; Türkiye'den gelecek misafirler negatif PCR sonuçlarını aldıktan sonra K.K.T.C'ye giriş yapabilirler. Misafirlere, K.K.T.C'de yapılacak olan ikinci PCR testi sonrası 3(üç) gün içerisinde K.K.T.C'den ayrılmak koşuluyla karantina uygulanmayacaktır. Alınan bu kararlar doğrultusunda Kıbrıs'taki Oteller açılmış olup rezervasyon ve misafir kabulüne başlamıştır.

    NTHOL

    K.K.T.C. Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından alınan kararlar doğrultusunda K.K.T.C. Sağlık Bakanlığı aşağıda belirtilen ek tedbir kararlarının uygulanmasına karar vermiştir. 19.10.2020 tarihli resmi gazetede yayımlanan tedbir kararları çerçevesinde; Türkiye'den gelecek misafirleri negatif PCR sonuçlarını aldıktan sonra K.K.T.C'ye giriş yapabilirler. Misafirlere, K.K.T.C'de yapılacak olan ikinci PCR testi sonrası 3(üç) gün içerisinde K.K.T.C'den ayrılmak koşuluyla karantina uygulanmayacaktır. Alınan bu kararlar doğrultusunda Kıbrıs'taki Oteller açılmış olup rezervasyon ve misafir kabulüne başlamıştır.

    OZKGY

    Şirketin Özak GYO ve İnter Yapı İnşaat Turizm San.ve Tic. A.Ş.'den oluşan ve Şirketin %99 pay ile pilot ortak olduğu ortak  girişim grubu, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından düzenlenen "İstanbul Beşiktaş Dikilitaş Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" ihalesinin 20.10.2020 tarihindeki 1. oturumuna katılmıştır.

    PETKM

    Fitch Ratings Limited ("Fitch") Şirketin uzun vadeli kredi ratingini ‘B', görünümünü durağan olarak teyit etmiştir.

    RTALB

    Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü (DMO) ile SARS- Cov-2(2019-nCov)RT-qPCRTespit Kitinin temini hususunda akdedilen Sağlık Market Tıbbi Malzeme Çerçeve Anlaşması kapsamında, 19.08.2020 tarihinde verilen ilk 500.000 adet ürün siparişinin tesliminin tamamlandığı 06.10.2020 tarihinde kamuoyuna duyurulmuştu. 25.08.2020 tarihinde verilen 500.000 adet ürünün teslimatı ise 20.10.2020 tarihi itibarıyla tamamlanmıştır.

    SKTAS

    Efeler Çiftliği'ne Yeni Ortak Alınmasına İlişkin İşlemlerin Tamamlanması ile ilgili KAP'ta yer alan bildirim

    SRVGY

    Şirketin portföyünde yer alan, İstanbul İli Ümraniye İlçesi Finanskent Mahallesi 2435 Ada 4 Parselde yer alan A Sınıfı Ofis ve Perakende alanlarından oluşan ticari gayrimenkul projesinde inşaat çalışmalarına başlanmıştır. Proje yaklaşık 20.500 m2 brüt inşaat alanına sahip Perakende alanları ve A sınıfı ofislerden oluşmaktadır.Projede bulunan 1.217,90 m2  brüt alana sahip bir dükkanın satışına ilişkin  Bim Birleşik Mağazalar A.Ş. ile "Satış Vaadi Sözleşmesi" imzalanmıştır, satış bedeli 20.000.000,00 TL' dir, bu bedelin %50' si peşin olarak tahsil edilmiş, %25'si yer tesliminde, kalan %25' i ise iskan alımında tahsil edilecektir. Projenin 18 ay içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.

    TURSG

    Türkiye Sigorta Birliği'nde yayınlanacak bilgiler ile paralel olarak 01.01.2020-30.09.2020 tarihleri arasında ana branş gruplaması bazında ve bir önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırmalı olarak hazırlanmış, bağımsız denetimden geçmemiş Şirketin toplam brüt prim üretimi 6.268.589.314 TL olarak gerçekleşti.

    TURSG, HALKB

    Kamu bankalarının kontrolünde bulunan sigorta şirketlerinin tek bir çatı altında birleşmesi kapsamında, Şirket iştiraklerinden olan Türk P ve I Sigorta A.Ş.'nin sermayesinde bulunan %16,6667 oranındaki Halk Bankası A.Ş. hisselerinin Şirkete satış yoluyla devrine ilişkin Yönetim Kurulu tarafından 16 Ekim 2020 tarihinde karar alınmış olup, süreç ile ilgili gelişmeler kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır.

    VANGD

    Yeni Mağazacılık A.Ş. (A 101) ile öncelikli olarak Erzurum, Van ve Diyarbakır illeri olmak üzere şirket ürünlerinin satışı hususunda anlaşmaya varılmış olup ilk fatura 19.10.2020 tarihinde kesilmiştir. Herhangi satış veya ciro hedefi bulunmayan anlaşma çerçevesinde şirket ürünlerinin perakende satış zincirinde reyonlarda yer alması şirket gelirleri açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendirilmektedir.

    ZOREN

    06.08.2019 ve 08.05.2020 tarihli özel durum açıklamalarına istinaden, Zorlu Enerji'nin %99,7 oranında hissedarı olduğu Zorlu Solar Pakistan Limited'teki ("Zorlu Solar Pakistan") 9.970 PKR (Pakistan Rupisi) nominal değerli paylarının tamamının Şirketin %100 bağlı ortaklığı olan Zorlu Enerji Asia Holding Limited şirketine nominal değer üzerinden devir işlemi tamamlanmıştır.

     

    Kaynak A1 Capital
    Hibya Haber Ajansı