Piyasadan haberler

Piyasadan haberler

AKGRT

Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği portalında yayınlanacak şekli ile şirketin 01.01.2020- 30 .06.2020 tarihleri arasındaki döneme ilişkin bağımsız denetimden geçmemiş ana branşlar itibariyle düzenlenmiş brüt  yazılan prim ve brüt ödenen hasar tutarı ile 30.06.2020 tarihi itibariyle brüt dosya muallak hasar karşılığı bilgileri Genel Toplam  2.259.246.000 TL olduğu açıklanmıştır.

AKGUV

Ayrılma Hakkı Kullanımı Hakkında KAP'ta yer alan bildirim

ALYAG

Firma, 31.03.2020 Tarihli KAP açıklamasında belirtildiği üzere, sektörde ki faaliyetini daha stratejik ölçüde genişletmek için,  T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından yapılacak olan maden ruhsatları ihaleleri ile ilgili çalışmalarına devam etmekte olup herhangi bir gelişme olması halinde gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.

 

ANSGR

Şirketin 01.01.2020 - 30.06.2020 dönemi bağımsız denetimden geçmemiş branşlar bazında prim üretimi KAP'ta paylaşılmıştır.

BEYAZ

2020 yılı için ortaklar; Sayın Gürkan GENÇLER, Sayın Gökhan SAYGI, Sayın Osman Turgut FIRAT, Sayın Metin Ziya TANSU ve Flap Kongre Toplantı Hiz.Oto.Tur.A.Ş. kendi paylarına düşen toplam 9.968.750 TL'lık paylarının statüsünü değiştirmek amacıyla şirkete başvuruda bulunmuşlardır.Ortaklar, paylarının statü değişikliğinin sadece hak kullanımı ile ilgili olduğunu, Borsada işlem yapılabilir hale gelmesi sonucunda bile, bu payların 1 yıl süre ile satmayacaklarını başvuru aşamasında bildirmişlerdir.Bu başvuru ile ilgili olarak Merkezi Kayıt Kuruluşu nezdinde gerekli başvuru yapılmış olup, konuyla ilgili duyuru Merkezi Kayıt Kuruluşu tarafından 13.07.2020 tarihinde yapılmıştır.

BFREN

Müşterilerden gelen talepler doğrultusunda, çalışanların sağlığının korunması amacıyla koruyucu ekipman kullanılması ve sosyal mesafe kurallarına uyum için gerekli tüm tedbirler alınarak, üretim faaliyetleri devam etmektedir.

DERAS

Covit-19 salgını ve akabinde yeni normalleşme sürecinde Şirket bir dizi maliyet düşürücü tedbirler alarak giderleri minimize etmeye çalışmıştır. Bu konuda başarı yakalanmıştır. Öte yandan, dünya ticaretinin daralması nedeniyle özellikle ihracata dayalı sektörler bu durumdan oldukça olumsuz etkilenmiştir. Keza ticari faaliyetlerinde büyük yer kaplayan Rusya'da olumsuz pandemi koşulları sürmektedir. Bu nedenle oluşabilecek gelir azalmalarını önlemek için, yönetim kurulu tedbiren gelir artırıcı çalışmalar yapılmasına, yeni normalleşme sürecinde öne çıkan sektörlerden özellikle elektrikli otomotiv sanayi ve gıda üretim-dağıtım sanayinde yatırım ve iş olanaklarının araştırılmasına karar vermiştir.

DOCO

DO & CO Aktiengesellschaft, Norges Bank'tan aldığı bildirimi KAP'ta duyurmaktadır.

EKGYO

Şirket tarafından geliştirilen projelerde, 1 Ocak - 30 Haziran 2020 tarihleri itibariyle, toplam 10.198.816.727 TL (KDV Hariç),  satışa esas brüt 1.100.060 m2 büyüklüğe ulaşan, 7.584 adet bağımsız bölümün satışı (ön  satışlar dahil) gerçekleştirilmiştir. 2.Çeyrekte satışı (ön satışlar dahil) gerçekleşen bağımsız bölüm sayısı 6.477 adettir. Bu bağımsız bölümlerin KDV hariç peşin satış değeri toplam 8.995.465.615.11 TL' dir.Bu satışların toplamda 261.558.033,41 TL (KDV hariç) değerindeki 186 adedi yabancı ülke vatandaşlarına gerçekleştirlmiştir.Şirketin 2020 yılı 2. çeyrek itibarıyla; 1,61 milyar TL toplam satış değeri, 201 bin m2 satılabilir alan büyüklüğü hedefleri olduğunu duyurmuştu. 13.07.2020 tarihi itibarıyla açıklamış olduğu 2020 yılı 2. çeyrek bağımsız bölüm satış verilerine göre hedefin aşıldığı görülmektedir.

GUSGR,  HALKS

30.06.2020 tarihli Birleşme İşlemlerine İlişikin Açıklamada Yapılan Değişiklikler hakkında KAP'ta yer alan detarlı bildirim

ISFIN

Şirketin Yönetim Kurulu toplantısında, Genel Müdür Yardımcısı Sn. Sibel Doğan'nın Genel Müdür Vekili olarak atanmasına, Sn. Hasan Ketenci'nin Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmasına karar verilmiştir.

LKMNH

Lokman Hekim Ankara Hastanesinin Lokman Hekim Üniversitesine Kiraya Verilmesi Ek Açıklama hakkında KAP'ta yer alan bildirim

MSGYO

Şirkete ait olan İzmir ili Konak İlçesi Mersinli Mahallesi 8554 ada 6 parsel,5.954,27 m2 arsanın üzerinde, Yüklenici olarak Doğan Koç İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından anahtar teslim usülü bir inşaat projesi yapılarak,inşa edilecek yapının %45'lik bölümünün şirkete ve %55'lik kısmı Yüklenici şirkete ait olacak şekilde bir Kat karşılığı İnşaat Sözleşmesi yapılması için ön protokol imzalanmıştır. Buna göre Yüklenici şirket, ilgili arsa üzerinde geliştireceği projeyi şirket Yönetim Kuruluna sunacaktır ve Yönetim Kurulunun onayı olduğunda Yüklenici şirket ile Kat Karşılığı İnşaat sözleşmesi imzalanacaktır.

NATEN

Şirketin %100 bağlı ortaklığı Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş.'nin halka açılması amacıyla başlatılan süreçte şirket ve bağlı ortaklıklarına ait maddi duran varlıklarının güncel değer tespitlerinin yapılmasına 10.06.2020 tarihinde karar verilmiştir. Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş.'nin esas sözleşme tadil sürecinde Sermaye Piyasası Kurulu, Ticaret Bakanlığı ve Genel Kurul aşamalarında yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı yatırımcıları korumak adına ertelenmiştir. Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş.'nin esas sözleşme tadili 09.07.2020 tarihinde yapılan genel kurulu ile kesinleşerek 13.07.2020 tarihi itibariyle Ankara Ticaret Sicil Müdürlüğünde tescil edilmiş ve ilan aşamasına gelmiştir.

SKBNK

10.07.2020 tarihinde yaptığı özel durum açıklamasında belirttiği üzere, Sermaye Piyasası Kurulu ("SPK") Bankanın kayıtlı sermaye tavanı artırımı ve tavan geçerlilik süresinin uzatımı amacıyla yapacağı esas sözleşme tadilini onaylamıştır. SPK onayına müteakip Banka esas sözleşmesinin tadiline ilişkin T.C. Ticaret Bakanlığı'na gerekli başvuruda bulunulmuştur.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı