Piyasadan haberler

Piyasadan haberler

ANACM

Şirketin, Denizli Cam Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi, Soda Sanayii Anonim Şirketi ve Trakya Cam Sanayii Anonim Şirketi ile birlikte tüm aktif ve pasif malvarlığı unsurlarının bir bütün olarak Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. bünyesine devrolması suretiyle Şirket bünyesinde birleşmesi işleminin görüşüldüğü 26.08.2020 tarihli olağanüstü genel kurul toplantısına katılarak olumsuz oy veren ve bu muhalefetini tutanağa geçirten pay sahiplerinden, 25.02.2020 tarihi dikkate alınarak belirlenecek olanlar ayrılma hakkına konu pay tutarlarına uygun olarak, Borsa İstanbul'da işlem gören payları ile ilgili KAP'ta yer alan formu kullanarak ayrılma hakkı işlemleri için başvuruda bulunabilir.

ANACM, SISE,  SODA, TRKCM, DENCM

Şirketin, Denizli Cam Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi, Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi, Soda Sanayii Anonim Şirketi ve Trakya Cam Sanayii Anonim Şirketi ile birlikte tüm aktif ve pasif malvarlığı unsurlarının bir bütün olarak Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş.'ye devrolmak suretiyle birleşilmesi işlemi 26.08.2020 tarihli Olağanüstü Genel Kurul kararıyla onaylandı.

ARCLK

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye kredi notu görünümünün revizyonunu takiben Şirketin "BB" olan yabancı para ve TL cinsinden uzun vadeli kredi notlarını teyit etti ve görünümü "negatif" olarak revize etti. Fitch Ratings, Şirketin kıdemli teminatsız tahvil notunu ise "BB" olarak teyit etti. Fitch Ratings Şirketin "AAA(tur)" olan Uzun Vadeli Ulusal Kredi Notunu teyit etti ve not görünümünü "negatif" olarak revize etti.

BRKO

Şirket tarafından hazırlanan proje doğrultusunda Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi TEKNOPARK Bölgesine yaptığı başvuru, ilgili kurumun 26.08.2020 tarihinde gerçekleştirdiği Yönetim Kurulu toplantısında kabul edilmiş olup, bundan sonraki süreçlerle ilgili çalışmalar devam etmektedir.

DENCM,

ANACM, SISE, TRKCM, SODA

Şirketin, Anadolu Cam Sanayii Anonim Şirketi, Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi, Soda Sanayii Anonim Şirketi ve Trakya Cam Sanayii Anonim Şirketi ile birlikte tüm aktif ve pasif malvarlığı unsurlarının bir bütün olarak Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. bünyesine devrolması suretiyle Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. bünyesinde birleşmesi işleminin görüşüldüğü 26.08.2020 tarihli olağanüstü genel kurul toplantısına katılarak olumsuz oy veren ve bu muhalefetini tutanağa geçirten pay sahiplerinden, 25.02.2020 tarihi dikkate alınarak belirlenecek olanlar ayrılma hakkına konu pay tutarlarına uygun olarak, Borsa İstanbul'da işlem gören payları ile ilgili KAP'ta yer alan formu kullanarak ayrılma hakkı işlemleri için başvuruda bulunabilirler.

IEYHO

Bağlı ortaklık Işıklar Coin Bulgaria EOOD tarafından geliştirilen "isikc coin" (ISIKC) nin 07.09.2020 tarihinden itibaren Paritex (https://m.paritex.com) Platformunda işlem görmesi için Paritex Teknoloji ve Yazılım Hizmetleri Ltd. Şti. ile Işıklar Coin Bulgaria EOOD arasında sözleşme imzalanmıştır. ISIKC‘nin halihazırda işlem gördüğü CoinTiger Platformunda isikc/USDT (Amerikan Doları Tether) eşleşmesi ile FatBit platformunda isikc/BTC (Bitcoin)  eşleşmesi ile işlem görürken Paritex platformunda isikc/TL(Türk Lirası) eşleşmesi ile işlem görecektir.

KFEIN

27.08.2020 tarihinde yayınlanan özel durum açıklamada belirtilen proje alımına ilişkin açıklama metni, projenin şirket faaliyetlerine olan etkisi detaylandırılacak şekilde revize edilmiştir: Șirketce, İrlanda menșeili FTL Group Technologies'e hizmet vermek üzere  "General Data Protection Regulation (Avrupa Birliği Kișisel Verilerin Korunmasi Kanunu) kapsamında Veri Yönetişimi Çözümü Teknik Danıșmanlığı" projesi alınmıștır. Projenin ilk fazı için alınan sipariş formu tutarı 22.400 Euro olup, 31.08.2020 - 30.10.2020 tarihlerini kapsamaktadır. İlgili hizmetin şirketin yurtdışında KVKK (Kişisel Verilerin Kanunu) kapsamında aldığı ilk proje olması ve söz konusu hizmet kapsamında Avrupa pazarına giriş için örnek teşkil etmesi sebebiyle, yurtdışı hizmetleri adına şirket faaliyetlerine pozitif katkı sağlanması beklenmektedir.

MGROS

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Migros Ticaret A.Ş.'nin 'AA(tur)' olan ulusal uzun vadeli kredi notunu gözden geçirmiş ve 'AA(tur)' olarak teyit etmiştir. Not görünümü de "Pozitif" olarak teyit edilmiştir.

MSGYO

Şirket portföyünde yer alan ve 553065461/829578000 hissesi şirkete ait olan İzmir ili Konak İlçesi Mersinli Mahallesi 8623 ada 21 parsel, toplam 4.147,89 m2 arsanın üzerinde, Yüklenici olarak, EVAK İNŞAAT HAYVANCILIK GIDA TEMİZLİK TURİZM TAŞIMACILIK TEKSTİL MEDİKAL SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ve VİVEN İNŞAAT TURİZM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ nin kuracağı ortaklık tarafından, anahtar teslim usülü bir inşaat projesi yapılarak,inşa edilecek yapının %47'lik bölümünün arsa payları oranında şirkete ve ilgili arsanın diğer hissedarları olan ERDOĞAN ATAY YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ ile Mehmet Doğan ATAY'a ve %53'lik kısmı Yüklenici ortaklığa ait olacak şekilde bir Kat karşılığı İnşaat Sözleşmesi yapılması için ön protokol imzalanmıştır. Buna göre Yüklenici şirket, ilgili arsa üzerinde geliştireceği projeyi şirket Yönetim Kuruluna sunacaktır ve Yönetim Kurulunun onayı olduğunda Yüklenici şirket ile Kat Karşılığı İnşaat sözleşmesi imzalanacaktır.

SISE,

ANACM, DENCM, TRKCM, SODA

Şirket tarafından, Anadolu Cam Sanayii Anonim Şirketi, Denizli Cam Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi, Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi, Soda Sanayii Anonim Şirketi ve Trakya Cam Sanayii Anonim Şirketi'nin tüm aktif ve pasif malvarlığı unsurlarının bir bütün olarak devralınması suretiyle Şirket bünyesinde birleşilmesi genel kurul tarafından onaylandı.

SODA,   SISE, ANACM, DENCM, TRKCM

Şirketin, Anadolu Cam Sanayii Anonim Şirketi, Denizli Cam Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi ve Trakya Cam Sanayii Anonim Şirketi ile birlikte tüm aktif ve pasif malvarlığı unsurlarının bir bütün olarak Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. bünyesine devrolması suretiyle Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. bünyesinde birleşmesi işleminin görüşüldüğü 27.08.2020 tarihli olağanüstü genel kurul toplantısına katılarak olumsuz oy veren ve bu muhalefetini tutanağa geçirten pay sahiplerinden, 25.02.2020 tarihi dikkate alınarak belirlenecek olanlar ayrılma hakkına konu pay tutarlarına uygun olarak, Borsa İstanbul'da işlem gören payları ile ilgili KAP'ta yer alan formu kullanarak ayrılma hakkı işlemleri için başvuruda bulunabilirler.

TTKOM

Fitch Ratings, 21 Ağustos 2020 tarihinde Türkiye'nin uzun vadeli kredi notlarını (IDRs) "BB-" olarak teyit ederek görünümünü "Durağan" dan "Negatif" e revize etmiştir.Bunu takiben, Fitch Ratings Türk Telekomünikasyon A.Ş.'nin (Türk Telekom) uzun vadeli kredi notlarını (IDRs) "BB-" olarak teyit ederken, görünümlerini "Durağan" dan "Negatif" e revize etmiştir.Fitch Ratings Türk Telekom'un yabancı para ve TL cinsinden uzun vadeli kredi notlarını (IDRs) teyit ederken, görünümlerini "Durağan" dan "Negatif" e revize etmiş ve Uzun Vadeli Ulusal Kredi notunu "AA+(tur)", görünümünü "Durağan" olarak teyit etmiştir.

YBTAS

Piyasa koşulları nedeniyle, Şirket Yozgat Çimento Fabrikası klinker üretim hattının yaklaşık olarak 3(üç) aylık bir süre için geçici olarak faaliyetinin durdurulmasına karar verilmiştir. Üretim planlaması kapsamı neticesinde ve piyasa koşulları öngörüsü dahilinde anılan sürede klinker stokları, çimento üretim ve satış ile klinker satış taleplerini karşılayacak seviyededir. Dolayısıyla devam eden duruştan çimento üretim  ve satışlar etkilenmeyecektir.

ZOREN

Şirketin 18 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleşen Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda alınan Kısmi Bölünme kararı Bursa Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından 27 Ağustos 2020 tarihinde tescil edilerek Zorlu Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi'nin kuruluş işlemleri tamamlanmıştır. 27.08.2020 tarihli açıklama tescil tarihi ilgili alana girilerek yeniden yayınlanmaktadır.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı