CLOSE

Suggested:

    ADALET

    ADALET

     2014 yılının mart ayında yapılan yerel seçimin üzerinden yıllar geçti.
    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Sn. Menderes Türel'in hizmetlerini ise 5 yıl nadasa bırakılmış bir tarlanın tohuma kavuşması gibi 1'e 10 bereketiyle izlemeye devam ediyoruz.
    Adalet öyle muazzam bir kelimedir ki siz yapılan hizmetleri yok saysanız da şehir dışından gelen bir misafir hakikatleri ifade ederek, kenti yöneten Şehrü-l Emin’in yani Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in hakkını temsil eder. Yapılanları, ülkemizin çeşitli illerinden ve yurtdışından gelen misafirlerin anlatımıyla dinledikçe ayrı bir haz duyuyorum. Her yıl yaz tatilinin belli bir süresini Antalya da yaşayan dostlarımla kentin yeni silüetini konuşmaktan büyük keyif alıyorum. Kentimle övünmeme sebep olanlara da şükranlarımı arz ediyorum.
    Büyükşehir ailesi adına Antalyalıların hizmetkarı olanları da zaman zaman anlatmak istiyorum.
    Aslında o içimizden biri. Hemşerimiz... Antalya'ya hizmet ederken ADALET'i tesis eden ve adalet için kelle koltukta dirayet gösteren, tehditlere boyun eğmeyen, hodri meydan diyebilen kadirşinas bir dosttur. 
    Onu biraz daha yakın tanımanızı istiyorum. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olduktan sonra Kamu görevine Sayıştay’da denetçi yardımcısı olarak başlayan, çeşitli ilçelerde kaymakamlık yapmıştır.
    Devlet hizmetlerini İçişleri Bakanlığında personel şube müdürlüğü, mülkiye başmüfettişliği; Başbakanlıkta idareyi geliştirme başkanlığı olarak sürdürmüştür.
    Milli Eğitim Bakanlığında Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından koordine edilen Bürokrasi ve Kırtasiyeciliğin Ölçümü ve Azaltılması Projesini yürütmüş, 2009 yılından itibaren iki yıl Türkiye’de Saydamlığın Artırılması ve Yolsuzlukla Mücadelenin Güçlendirilmesi Yürütme Kurulu Üyeliği yapmıştır. Maliye Teorisinde Yüksek Lisans, Kentleşme ve Çevre Sorunları dalında doktora diplomasına sahip olup Kamu Yönetimi alanında Doçentlik unvanı bulunmaktadır.
    Bu dost Antalya aşkıyla Antalyalılar için hizmet üretmekte ve Adalet terazisi şaşmasın diye o makamda Bey Dağları gibi durmaktadır. Biz biliyoruz ki yaptıkları, yapacaklarının teminatıdır.
    Siz aile bireylerinizle havuzunuzda yüzüyorsanız, sitenizde spor yapıyorsanız, planlı bir şehirde yaşayıp, sorunsuz caddelerde keyifle araç kullanıyorsanız, çöpleriniz toplanıyor, çevreniz her geçen gün daha yaşanabilir bir hal alıyorsa, yapılan ve yapılacak olan hizmetlerde onun varlığı huzur ve güven veriyorsa, hepimiz adına bana düşen ona kocaman bir teşekkür etmektir.
    Kaş'tan Gazipaşa' ya, İbradı'dan Elmalı' ya hizmet tanıtım programlarında günlerce ortak mesai harcadığımız emek sahiplerine ve makamları ehil insanlara teslim eden, ekibiyle Antalya markasını dünya ya kabul ettirenlere selam olsun.