CLOSE

Suggested:

    Akaydın’a suç duyurusu

    Akaydın’a suç duyurusu

    CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın tarafından geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısında, “15 Temmuz gecesi olan biteni tiyatro izler gibi izledim. O ölen 250 vatandaşımızın katili devlettir. Bunu açık açık bir vekil olarak söylüyorum” sözlerine tepkiler devam ediyor. Önceki gün İstanbul'da 15 Temmuz Derneği ve 15 Temmuz Gazileri tarafından Akaydın'a suç duyurusunda bulunulmasının ardından bugün de Antalya'da bir grup avukat Antalya Adliyesi'ne gelerek suç duyurusunda bulundu. 15 Temmuz'dan sonra milletin birlik ve beraberlik şuurunun zirve yaptığını ve teröre karşı tek yumruk haline gelindiğini tüm dünyanın gördüğünü belirten Avukat Ahmet Onaran, Türk Ceza Kanununun 216. maddesi halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek, TCK 271. maddesi suç uydurmak ve Türkiye milletini devletini ve kurumlarını aşağılamak, 314. madde 1'inci ve 2'nci fıkrasında terör örgütünü kurmak veya terör örgütüne üye olmak suçlarından suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

    ‘Talihsiz bir açıklama’

    CHP’li Akaydın'ın 3 Ağustos tarihinde yaptığı açıklamayı talihsiz bir açıklama olarak nitelendiren Onaran, "2016 yılı 15 Temmuz'unda milletimizin tüm siyasi unsurları, siyasi farklılıkları bir kenara atarak milli birlik ve beraberlik adına topyekün bir mücadele yapmış, bu süreçte 250 şehidimiz ve 2 bine yakın yaralımız ve gazimiz vardır. Bu olaylar yaşanmamış, milletin üzerine tanklarla gidilmemiş, milletin uçaklarından bomba atılmamış, milletin helikopterlerinden insanların üzerine mermiler atılmamış gibi bu olayı sulandıran adeta kamuoyu nezdinde kıymetsizleştirmeye çalışan bir açıklama olmuştur. 250 şehidimizin katilinin devlet olduğunu iddia etmek büyük bir hezeyandır. PKK terör örgütünün sözde katil devlet ifadesiyle aynı dili kullanması da ayrıca tartışma konusudur” dedi.

    ‘Kayıtsız kalmayacağız’

    Hukukçular olarak 250 şehit ve 2 binin üzerindeki gazinin haklarını savunmak için bu konuya sessiz kalamadıklarını ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat ettiklerini belirten Onaran, “250 şehidimiz ve 2 binin üzerindeki gazimizin haklarını savunmak adına Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ediyoruz. Ayrıca bu süreçte FETÖ'nün paralel devlet yapılanmasının bir kısım unsurları mevcut yaşanan bu süreci sulandırmak, yokmuş gibi yapmaktadır. İfadelerden de görüyoruz ki, 'Ben orda yoktum, bunu şurası yaptı' şeklindeki beyanlarla toplu bir şekilde yaşanan bu vahim durumu sulandırmaya çalışmaktadır. Bu açıklamaların ardından insanların 'FETÖ'nün siyasi ayağı harekete mi geçti' diye düşünmemesi mümkün değildir. Biz bunu sıkı bir şekilde takip edeceğiz. 15 Temmuz 2016'da verilen Cumhuriyetimizin en önemli değerlerinden birisi olan demokrasiyi korumak adına milletimiz gövdesini, canını siper etmiştir. Biz de onların kalan insanları olarak, hukukçular ve Antalyalılar olarak bu tür çirkinleştirme, sulandırma ve devleti karalamaya yönelik ithamda bulunacak şekilde yapılan suça karşılık kayıtsız kalmayacağız, hukuk nezdinde haklarımızı arayacağız" şeklinde konuştu.

    ‘Amerika seyahatleri araştırılmalı’

    Onaran, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın'ın 2014 yılında Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığı sürecinde de birçok kez Amerika’ya gittiğini ve bunların araştırılması gerektiğini belirterek konuşmasını şöyle tamamladı; "2014 yerel seçimlerinde Mustafa Akaydın CHP'den Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayıydı, bu süreçte Amerika’ya gidip geldiğini Amerika'da kimlerle görüşüp görüşmediğinin de incelenmesini istiyoruz. O dönemde her 3 günde bir FETÖ/PDY'nin televizyon kanalı olan Samanyolu TV'de zehir zemberek açıklamalar yapılıyordu. Bir burada yerli işbirlikçileri var mıdır' şeklinde ihbar eden sıfatıyla da dilekçemizde belirttik. Bu süreçte neler yaşanmıştır, pasaport kayıtlarından yurtdışı kayıtlarından da ulaşılabilir."

     

    KAYNAK: Ramazan BOZCA