CLOSE

Suggested:

    Alanyaspor sezon haritası

    Alanyaspor sezon haritası

    Aytemiz Alanyaspor ilk kez yer aldığı Süper Lig sahnesinde 40 puan toplayarak başarılı bir sezon geçirdi. Sadece turuncu-yeşil renkleriyle değil, ligin gol kralı Vagner Love ile ön planda yer alarak sezona gerçek anlamda renk kattı.

    Alanyaspor başarısı ile Antalya’nın marka değeri ve prestiji açısından da ayrıca önem arz ettiğini her fırsatta belirtiyorum. Dolayısıyla kentin tüm unsurları nasıl ki Antalyaspor için sahiplenme güdüsünde yarışıyorken, kardeş kent takımını da ayırt etmememiz gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle kentin kamuoyu nezdinde yer yer göz ardı edilse de Alanyaspor, Antalya’nın vitrinidir. Gelecek sezon haritasında ilk yapılması gereken husus, butik takım hüviyetini üzerinden atmasıdır. Yani ligin çiçeği burnunda takımından öte ligde kalıcı olmanın haritasını belirlemek, takımın geleceği açısından yararlı olacaktır. Ayrıca bu takımın mimarı hiç şüphesiz Hasan Çavuşoğlu olduğunu vurgulamaktan kaçınamayız. Çünkü kendisi idari vasfının yanı sıra başarılı da bir futbol adamı olması nedeniyle Alanyaspor’a emek veriyor. Yalnız kulüp sadece başkanla yönetilmiyor. Bu sezon haritasında takımın kurumsallaşmaya daha çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu seviyede bir takımın artık idari anlamda Başkan Çavuşoğlu önderliğinde yeni yüzler tanımaya ihtiyacı var. Bu kişilerin medyatik ya da kamuoyuna yönelik olması gerekmiyor. Takım pazarlaması anlamında profesyonel kişilerin bu işi devralması gerekiyor.

    Bu sezon başarıda emeği geçen bir diğer isim hiç şüphesiz Teknik Direktör Safet Susiç’tir. Çünkü sezon ortasında devraldığı, bir nevi enkazı, başarıyla üst sıralara taşıdı. Alanyaspor’un sezon başındaki karakterinin üstüne ekleyen başarılı hoca takımın seviyesini artırdı. Özellikle hücum futbolunun geniş kanat yelpazesi ve kontrataklardaki boşlukları iyi değerlendirmesiyle sonuç alan bir takım yapısına kavuştu. Ligin zorluklarını üst seviyelere çıkardı.

    Gelecek sezon için en önemli adım, takımın kurumsallaşma adına yapılacak atılımlar önemli olacaktır. Alanyaspor’un başarısı tesadüfi değildir. Bu takımın başarısında aslan payı şu an ki yönetimindir, ancak bu başarıyı sürdürülebilir hale getirmek için takımın lokalize olmaktan çıkıp, önce kente sonra ülke futboluna mal olmasıyla mümkün olacaktır.

    Sporla kalın.