CLOSE

Suggested:

    Antalyaspor’da trajik kayıplar

    Antalyaspor’da trajik kayıplar

    Antalyaspor son haftalarda oynadığı önemli maçlarda puan çıkaramadı. Söylemiştik, yanılmak istiyorduk. Dolayısıyla ligin uzun bir maraton olduğu gerçeğini düşünerek adımlarımızın yere sağlam basması gerekiyor.

    Bu haftayı da heybede biriken puanlardan harcadık. Hazıra dağ dayanır mı? Süper Lig şakaya gelmez. Nasıl ki onca haftadır bileğimiz bükülmeden, dipten zirveye tırmanma başarısı gösterdiysek; tersi durumla karşı karşıya kalabiliriz.

    Ciddi anlamda Avrupa hayali gerçeğe dönüştürülecekse, eline geçen fırsatları değerlendirmelisin. Böylesine önemli bir maçta üst sıradaki rakibi sıralamada alta çekip hedefe yürümek isteniyorsa, bulduğunu affetmeyeceksin. Aslında, Galatasaray karşısında ilk devreyi kötü sonuçlandıran takımımızın ikinci yarı ayağa kalkıp galibiyeti kovalaması da oldukça önemlidir. Bu seviyedeki rakibini skor bağlamında yakalamayı başarıp, galibiyet için gol fırsatlarını kaçırınca son dakikada trajik bir kayıp yaşanması oldukça üzücü oldu. 

    Antalya Arena’da seyircilerin maça girmesine yönelik zorlayıcı uygulamalar maalesef büyük boşluklara neden oluyor. Ayrıca tribünlerin boş olması noktasında Antalya’da ciddi bir çalışma yapılması gerekiyor. Seyirciyi neden tribünlere çekemiyoruz? Sebebi anksiyete mi, otopark mı, Arena içindeki sosyal alanların yetersizliği mi bence geniş çaplı bir çalışmanın temelleri şimdiden atılmalıdır.

    Geçtiğimiz hafta yaptığımız uyarılar geçerliliği sürdürürken, üzerinden geçen iki maçın bize tecrübe olması yeğlerim. Haftaya düşme hattında bulunan önemli bir deplasmana giderken, öncelikle kötü gidişe dur diyerek yeniden yükselmenin yolları düşünülmelidir. Dolayısıyla orada alınacak puan ve puanlar Alanyaspor adına da önemli olacaktır.

    Sporla kalın.