CLOSE

Suggested:

    AŞK ! YALNIZCA AŞK !

     AŞK ! YALNIZCA AŞK !

                Aşk ki korkularda yüreğe serpilen su, kaygılarda yürek ferahlığıdır. Aşk ki, insanlığın her dem aradığıdır. Ve aşk ki; yaratılış sebebimiz, Yaratıcı’dan emanetimizdir. Belki de bu yüzdendir Fuzûli’nin: “Aşk imiş her ne var alemde ilim bir kîl-u kâl imiş” demesi. Ademoğluysa alemin merkezi ve aşksa ademoğlunun özü, hayatta da aşk söyler en son ve en güzel sözü.

     

                Nazım’ın “En güzel söz henüz söylenmedi” deyişinin sırrı da tam burada gizlidir. Çünkü, aşk söyler en güzel sözü ve aşk için söylenir en güzel söz. Aşk sonsuz bir koşu ve sonu gelmez bir türkü olunca da elbet, hiç söylenmemiş olacaktır en güzel söz. Aşka dair en güzel sözü aramakla geçecektir ömür. Ve en güzel sözü ararken bütün sözler güzel, bütün hayatlar yaşanılası olacaktır. Çünkü aşk, sözler içinde bir söz değil, insanın bütün sözlerinin bir toplamıdır.

     

                Aşk insan içindir ve dahi insanın içindedir. Onu dışımızda aramak beyhûde bir yorgunluktur. Çünkü insan, aşka yaratılmıştır ve aşktan yaratılmıştır. İsrafil’in sur’u üfleyişine sebep, İsrafil’in sur’undaki kuvvettir aşk; ruhumuza üflenmiştir, gönül hanemizin duvarlarına işlenmiştir.

     

                “Aşk gelicek cümle eksikler biter” diyor Yunus EMRE. Aşk eksiğimizdir ve ömür tarlasına ektiğimizdir. Onu ekmek yetmez, sulamak gerek, kollamak gerek; ayazlardan ve kavurucu yazlardan sakınmak gerek. Biz aşkı koruyup kollamazsak o da esirger sıcağını bizden, ayazlara terk eder yüreğimizi, belalara gark eder bizi.

     

                Şükrü ERBAŞ’ın deyişiyle: “İnsanın zaman karşı biricik şansıdır aşk” ve bütün ömrümüzde bir kez çıkar karşımıza, tekrarı yoktur. Tekrarı yalan ve yapmacıktır. Bu yüzden de her daim acıtır yüreğimizi. Bu yalana inananlar, içi kan ağlarken işgal ordusunun arsız komutanını alkışlamanın ezikliğini ve hüznünü yaşarlar. Bu yalanı dayatanlarsa bütün işgalciler gibi zalim, bütün işgalciler gibi çirkin ve haindirler.

     

                Ve aşk bir top kırmızı sardunyadır, mevsimlere inat açar çiçeğini; kışlara inat yemyeşildir. Çünkü bilir bütün kışların bahara, bütün ayazların bahar ılıklığına hasret olduğunu. Aşktır ki kışımızı yaz eder, belayı uzağımıza sürer.

     

                Aşk ! Yalnızca aşk ! Bütün ihtiyacımız ondadır, bütün itibarımız ondandır. Odur yaşamamıza ve yaratılmamıza sebep. Odur çaresizliğimize çare, odur beklediğimiz medet.

     

                Bütün zalimlere ve zulümlere inat aşkla yaşanmalı, aşka adanmalı hayat. Aşk bizi terk ederse; aşımızda tad, hanemizde huzur kalmaz.Yarım kalır uykularımız, yavan olur türkülerimiz o zaman.

     

                VELHASILI KELAM ZULME KARŞI EN KORUNAKLI KALEMİZ, ZALİME KARŞI EN ETKİLİ GÜLLEMİZDİR AŞK.

     

    Zeyyat ŞAHİN