CLOSE

Suggested:

    Bir avuç ‘güzel insan’

    Bir avuç ‘güzel insan’

    HABER: Murat ESENTEKİN

    Mardin’in Nusaybin ilçesinde yaşayan Serebral Palsi (beyin felci) Hastası olan 15 yaşındaki Muhammed Berhuni, sosyal medya hesabı Facebook’tan arkadaşlarına bir çağrıda bulunarak evde daha önce çekilmiş olduğu bir fotoğrafın arka planını değiştirilmesini istedi. Muhammed’in bu çağrısına Facebook kullanıcıları sessiz kalmadı.

    KGB SESSİZ KALMADI

    Sosyal medyada sıklıkla adını duyuran ve 50bin üyesi olan ‘krdş grup bura ne beklion (KGB)’ grubu Muhammed’in bu çağrısına sessiz kalmadı. Grup takipçileri Muhammed’i mutlu edecek arka planlar yaptı. Onlarca kişi uzun uğraşlar sonucu ortaya çok güzel kareler koydu. Fotoğrafları gören Muhammed ise mutluluğunu gizleyemedi. Muhammed yapılan fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşarak, “Bu fotoğraflara emek veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum” notunu ekledi. Fotoğraflar kısa süre içinde sosyal medyada en çok beğenilenler arasına girdi. Bu davranış, ‘Dünya dönüyorsa hâla, güzel insanların hatrına dönüyor’ sözünü hatırlattı. 

    SEREBRAL PALSİ NEDİR?

    Serebral Palsi (beyin felci), bebeklikte ya da çocukluk çağının başlarında ortaya çıkan ve vücut hareketlerini ve kas koordinasyonunu kalıcı şekilde etkileyen, fakat zaman içinde kötüleşme sergilemeyen bir dizi nörolojik bozukluktan herhangi birini tanımlamak için kullanılan bir terimdir.    Serebral palsi kas hareketlerini etkilemekle birlikte, kaslardaki ya da sinirlerdeki bir problemden kaynaklanmaz. Beynin, kas hareketlerini kontrol eden bölgelerinde söz konusu olan anormalliklerden kaynaklanır. Serebral palsi görülen çocukların çoğunluğu bu bozuklukla doğar, ancak bozukluk aylar ya da yıllarca tespit edilemeyebilir.