CLOSE

Suggested:

    Bu hizmet alkışlanır

    Bu hizmet alkışlanır

    Büyükşehir Belediyesi tarafından Konyaaltı Plajı’na yapılan Engelsiz Plajı’nın açılışı yapıldı. Engelsiz plaj hizmetini bir önceki yılda da verdiklerini belirten Türel, “Bu yıl plajlarımızın işletmesinde yeni bir uygulamaya gittik. Bu kurgulamamızdan da halkımız memnun” dedi. Konyaaltı Sahil Projesi’nin özel sektör tarafından yap- işlet- devret modeliyle yapılması amacıyla düzenlenen ihaleye katılım olmadığını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,“Ancak turizmde geçen sene yaşanan sıkıntılar, küresel gelişmeler ister istemez bizimde hesaplarımızı değiştirdi. Bu konuda bir yatırımcı bulamadık. Birkaç kez ihaleye çıktık. Şimdi artık iş başa düştü. Yeni bir ihale girişimimiz olmayacak. Ağustos ayı içinde belediye olarak ihaleyi yapacağız ve yapımını biz üsteleneceğiz. Kasım ayı gibi inşaata başlayacağız. 2018 yaz sezonuna projemizi yetiştireceğiz” dedi.

    Gece gündüz denetim

    Birkaç hafta önce sahile yeniden 8 mavi bayrak çekildiğini ifade eden Türel, “ Konyaaltı bizim turizme kazandırmamız gereken bir değerdir. Önemli olan bu projenin kazandırılmasıdır. Bazı kesimlerin konuyu istismar etmelerine, Antalya’nın menfaati gereği projelerden vazgeçmeyeceğiz. Engelli projesi denilince bizim için akan sular duruyor. Burada bir engelli plajı yaptık. Bayramda hizmete açmıştık. Bugün resmi açışını yapıyoruz. Birkaç gün önce plajın engelli asansörü birileri tarafından parçalanmış. Bizim engelli kardeşlerimizden ne istersiniz. Belki bizim hizmetlerimizi çekemiyor olabilirsiniz, hizmetlerimizi engellemek isteyebilirsiniz ama engellileri engellemeyin. Hızlı şekilde engelli plajındaki canilerin vermiş olduğu zararı derhal giderdik. Kamera ile burayı gece gündüz denetliyoruz” diye konuştu.

    Lara ve Sarısu’da da

    Türel, engelli bireyler için plajda güvenlik ve cankurtaran hizmet verdiğini ifade etti. Türel, gelecek sene Lara ve Sarısu’da iki engelsiz plajı daha hayata geçireceklerini söyledi. Plaja yapılan iskeleyi eleştirenlere cevap veren Türel şöyle devam etti: “Birileri, ‘Bu iskele devletin parasıyla nasıl yapılır, ticari kuruluşlara peşkeş mi çekiliyor’ diye yayınlar yapmaya başladılar, iftiralar başladı. İskeleden ne istersiniz, engelliler için yaptığımız. Önemli olan zihinlerdeki engeli kaldırmaktır. Bu engeller hala bize böyle güzellikleri yaptırmak istemiyor. Engelli kardeşlerim Antalya’da ne hizmet isterse en iyisini yapmaya çalışacağım. ‘Engelsiz şehir’ hedefimiz kapsamında evlerin içine kadar hizmet veriyoruz. Bu hizmetleri engelli kardeşlerimize, Antalyalılara emanet ediyoruz.”

    Türkiye’ye örnek proje

    Türkiye’ye örnek bir proje kazandırdıklarına değinen Türel şunları söyledi: “Engelli vatandaşımız, ahşap zemin üzerinden engelsiz bir şekilde denize ulaşılabiliyor. Denize içine kadar asansör sayesinde görevlilerimiz eşliğinde engellilerimiz denizden faydalanabiliyorlar. Engelli vatandaşımız için her türlü konfor düşünüldü. Engelli bireyimizin aracıyla 360 derece dönebileceği soyunma kabini, uluslararası standarttaki 7 santimetrelik eğimi bile düşündük. Engelli kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun.”  Konyaaltı sahilinde düzenlenen açılış törenine Val Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve eşi Ebru Türel, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, engelli dernekleri temsilcileri, engelli bireyler ve aileleri katıldı. Vali Karaloğlu, engelli vatandaşlar için önemli bir hizmetin hayata geçirildiğini belirterek, son 12 yıldır Türkiye’de engellilerle ilgili çok önemli mesafe alındığını kaydetti.

    Vali ve Türel’e plaket

    Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Rahim Ezgi de açılışta, eşit erişilebilir hayatı mümkün kılan, yaşamı ortak paylaşmak hedeflenen engelsiz plajın en önemli çalışmalardan biri olarak engellilerin hizmetine sunulduğunu kaydetti. Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Başkanı Mehmet Karavural ise 17 yıllık deniz hasretlerinin son bulduğunun altını çizerek, belediyeye yatırımlarından dolayı minnettar olduklarını vurguladı. Konuşmaların ardından Karavural, desteklerinden dolayı Türel çiftine ve Vali Karaloğlu’na plaket takdim etti. Açılış kurdelesinin kesilmesi sonrası Vali Karaloğlu ve Başkan Türel plajda incelemelerde bulunup, engellilerle sohbet etti.