CLOSE

Suggested:

    Bütünşehir Yasası’nın Antalya’ya kazandırdıkları

    Bütünşehir Yasası’nın Antalya’ya kazandırdıkları

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Doğu ilçelerine yaptığı ve yapacağı hizmetleri tanıttı.

    Bir gazeteci ordusuyla Cuma ve Cumartesi günü Gazipaşa, Alanya ve Manavgat’a çıkarma yapan Başkan Türel, gittiği her yerde büyük bir ilgiyle karşılandı.

    İlk durak Gazipaşa oldu.

    Başkan Türel burada Ilıca, Yeniköy, Kızılgüney ve Karalar mahallelerinin 50 yıllık içme suyu sorununu çözecek Karasu İçme Suyu Projesi’nin temelini attı.

    Projenin yatırım maliyeti 14 milyon lira.

    Daha sonra Alanya’ya gidildi.

    Antalyaspor’a Avrupai bir tesis kazandıran Başkan Türel, Alanyaspor’u da unutmadı. Turuncu yeşilli takımın geleceğini garanti altına alacak olan kamp ve spor tesislerinin protokolü imzalandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da hazır bulunduğu imza töreninde yapılacak olan tesislerin birkaç yıl içinde Alanyaspor’a teslim edilmesi düşünülüyor. Bu çalışmanın maliyeti de 40-50 milyon lira olacak.

    Hizmetler bununla bitmedi.

    Daha sonra rotayı Dim Barajı’na çevirdik.

    Alanya’nın iki yakasını birleştirilen Ak Köprü hizmete açıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin inşa ettiği ve 12 mahalleye ulaşımı sağlayan Ak Köprü’nün maliyeti ise 10 milyon lira.

    Bir güne sığdıramadığımız açılış ve temel atma töreni içen direksiyon bu kez Manavgat’a kırdık.

    2013 yılında bir yangında yok olan Türkbeleni, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla adeta yeniden doğdu.

    Manavgat’a 3 yılda 320 milyon liralık yatırım yapan Büyükşehir Belediyesi, Türkbeleni Mesire Alanı Projesi için ise 30 milyon lira bütçe ayırdı.

    Kısacası iki gün boyunca açılış ve temel atma törenlerine koşturarak geçirdik. Yapılan her çalışma milyonluk yatırım. Bu da daha önce bir çok kez vurguladığım Bütünşehir Yasası’nın sayesinde oldu. Eğer Bütünşehir Yasası olmasaydı halen köylerimiz su bekliyor olacaktı. Yani 50 yıllık su özlemi belki bir 50 yıl daha beklenecekti.

    Malumunuz Bütünşehir Yasası gündeme geldiğinde dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “Gazipaşa’dan Kaş’a nasıl hizmet götüreceğiz?” demişti. Tabi amacı hizmet olmayanlar bahane üretir. Akaydın da bahane üreterek yasaya karşı çıkmıştı. Ancak hizmet aşkı olduğunda nelerin yapılabileceğini hep birlikte gördük. Cuma ve Cumartesi günü yaptığımız hizmet turunda bunu bir kez daha gördük. Emeği geçen herkese kendi adıma teşekkür ederim.