CLOSE

Suggested:

    Çilek Festivali sona erdi

    Çilek Festivali sona erdi

    Çilek üretimiyle ünlü Serik’te bu yıl 4.’sü düzenlenen Uluslararası Kültür, Turizm ve Çilek Festivali, ilk olarak Kadriye Mahallesinde yapılan şenliklerle başladı. Düzenlenen festivale Kaymakam Haluk Şimşek, Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Kozan, Başkan yardımcıları, Oda başkanları, Sivil toplum kuruluşları, basın mensupları, yerli ve yabancı konuklar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

    Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Festival bu yılda yine protokol, yerli ve yabacı dansçılar ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla kortej yürüyüşü ile başladı. Kortejin devamında Romanya, Kırgızistan, Ukrayna, Güney Kore, Özbekistan, Karadağ, Hindistan, Çin, Bulgaristan, Gürcistan, Beyaz Rusya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye'den katılan halk oyunları ekipleri kendi kültürlerine has oyunlarını sahneledi. Festivale katılan vatandaşlarda yapılan gösterileri ilgiyle izledi. Ayrıca festival boyunca Serik Belediyesi tarafından herkese Çilek dağıtıldı.

    SERİK EYLENCEYE DOYDU

    Festivalin ikinci günü, Serik’te düzenlenen etkinliklerle devam etti. Atatürk Caddesi'nde Mehter takımı eşliğinde başlayan kortej yürüyüşüne protokolün yanı sıra dansçılar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Çınaraltı Meydanına kurulan festival alanına kadar yürüyüşün ardından, çok sayıda yerli ve yabancı dansçıların sergilemiş olduğu dans gösterileri yine ilgiyle izlendi. Düzenlenen festivalin akşam bölümünde ise Sanatçı Hande Yener konseri ile de eğlence doruğa çıktı. Çınaraltı Meydanı'nda hayranlarıyla buluşan Hande Yener, dans gurubunun eşlik ettiği konsere ilgi oldukça yoğundu, yaklaşık 15 Bin kişi izledi konserde kendi albümünden seslendirdiği eserlerle hem coştu hem coşturdu.

    ÇALIK,‘‘SERİK HER ALANDA BAŞARILI’’

    Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık konserde bu yıl Hentbol Süper Lig’inde mücadele edecek olan Serik Belediyespor Hentbol takımı ile birlikte sahneye çıktı. Başkan Çalık sözlerine, Dünyaca ünlü tarım ve turizm şehri olan ilçemize hoş geldiniz Hande Hanım diyerek başladı. Daha sonra yaptığı konuşmada; ‘‘Serik her alanda başarılı. Sanat ve Spor dalında başarılı olan sporcularımız ile sizin gibi başarılı bir sanatçımızı bugün burada değerli Serik halkımızla buluşturduk. Anladım ki gençlerimiz sizi çok seviyor. Size ve ekibinize bu güzel gecede bizimle olduğunuz için çok teşekkür ederim’’ dedi.

    HANDE YENER, “BAŞKANIM SANATA VE SPORA VERDİĞİNİZ DESTEKTEN DOLAYI SİZİ KUTLUYORUM”

    Sanatçı Hande Yener’de sanata ve spora verdiği destekten dolayı Başkan Çalık 'ı kutlarken, Serik Belediyespor hentbol takımını bir gün izlemeye geleceğinin sözünü verdi. Başkan Çalık, gecenin sonunda ünlü sanatçıya festival hatırası olarak plaket, Serik Belediyespor forması ve bir sepet çilek armağan etti.

    Festivalin son gününde ise Mahalli sanatçıların söylediği yöresel türkülerle festival için Serik’e gelen yerli ve yabancı konuklara Yörük kültürü tanıtıldı. Festival, bu yıl birincisi düzenlenen Uluslararası Satranç şampiyonasında dereceye girenlere verilen ödül töreni ile sona erdi.