CLOSE

Suggested:

    ÇÜNKÜ LİSE ÖMRÜN EN AŞIK DÖNEMİDİR

    ÇÜNKÜ LİSE ÖMRÜN EN AŞIK DÖNEMİDİR

    Güle güle çocuklar. Yolunuz gül bahçelerinden geçsin, güller yetişsin yüreğinizde. Bitmeyecek gibi görünen bir koşuyu bitirdiniz. Kiminiz birinci oldu kiminiz sonuncu; ama bitti işte. Artık “Ben lisedeyken” diye başlayan cümleler kurabilirsiniz. Ve biliyor musunuz ne zaman lise anılarınızı anlatsanız sözcükleriniz daha duygusal, cümleleriniz daha sıcak olacak. Çünkü lise, ömrünüzün en sıcak dönemidir; en sıcak ve en aşık…


    Güle güle çocuklar. Çocukluğun ve ilk gençliğin deli dolu, coşkulu ve umarsız dünyasından hayata atıldınız. Bundan böyle “Gençtir, olur böyle şeyler” demeyecek kimse yaptıklarınız karşısında. Hayat ciddi ve asık suratlıdır çünkü. Belki de bu yüzden “hayata atılmak” deyimi hep bir zorluğu ve zorlanmayı ifade eder. Ve bu yüzden hayata atılanlardan bir çoğu oradan hiç çıkamazlar. Belki bir gün bir yerde kel kafalı, göbekli, umutsuzluğun ve tüketmişliğin bir yüz ifadesiyle görürsünüz onları.


    Güle güle çocuklar. Bundan böyle aşklarınızı kazıyacak okul sıraları, en güzel sayfasını sevdiğinize ayıracağınız kilitli hatıra defterleri olmayacak. Ama üzülmeyin, aşklarınızı haykırabileceğiniz ve aşkla yaşayabileceğiniz koca bir hayat bekliyor sizi. Her santimetrekaresine yüreğinizdeki sevgiyi taşıyabileceğiniz bir dünya var. Bu dağlar, bu denizler, bu kentler ve bu koca dünya insanla ve insan sevgisiyle anlamlı. O asık suratlı hayatı gülümsetmek elinizde. Sevginizi çoğaltarak herkesle ve her şeyle paylaşarak başarabilirsiniz bunu.


    Güle güle çocuklar. Lise bitti, hayat devam ediyor. Arkadaşlarınızı, buz gibi soğuk sınıflarınızı; hatta bizleri yani asık suratlı öğretmenlerinizi bile özleyeceksiniz. Ama biliyor musunuz biz sizleri daha çok özleyeceğiz. Ve biliyor musunuz ki biz öğretmenler, her yıl bir eksilme ve azalma duygusu yaşarız. Çünkü bir kısmınız bir kuş misali uçup gider ve bakakalırız onların ardından. En yaramazınızı bile özleriz.


    Güle güle çocuklar. Yolunuz aydın akıbetiniz hayrolsun. Ve Fuzuli’yi hatırlayın hep.


    “ilm kesbiyle paye-i Rıfat
    Arzuy-i muhal imiş ancak
    Aşk imiş her ne var alemde
    İlm bir kıyl u kal imiş ancak”

    Yani kısacası hayata aşkla, tutkuyla sarılın. Sarılın ki hayat sizden razı olsun. O aman sizde hayattan razı olursunuz.
    Güle güle çocuklar…


    Zeyyat Şahin