CLOSE

Suggested:

    Dönercide 3 bin 200 lira hesap!

    Dönercide 3 bin 200 lira hesap!

    12 kişiye 3 bin 200 lira
    Olay, 3 Mayıs 2017 günü Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde Kalekapısı’nda Türkmen Döner isimli dönercide yaşandı. Alman tur firmasının rehberiyle Kaleiçi’ni gezen 4 aileden oluşan 12 Polonyalı turist acıktı. Kalekapısı’nda Saat Kulesi karşısındaki küçük bir dönerci dükkanına döner yemek için giren turistler, karışık ızgara ve karides yemeleri konusunda ikna edildi. Masaya 6 porsiyon karides, 12 porsiyon karışık ızgara geldi. Hesap istendiğinde ekip 1200 dolarlık bir hesapla karşılaştı. İtiraz sonucu tartışma yaşandı. İçinde zabıta ve polislerin olduğu hanutçuluk ekibi olaya müdahale etti, tutanak yazıldı. Tartışmalar sonrası hesap 900 dolara indirildi ve fatura da verilmedi. Taraflar karakolluk oldu. Olay edinilen bilgiye göre yargıya taşındı. 

    Kaçak yapıdan işlem yapılmıştı
    Bahse konu mekan; Balbey Mahallesi, İki Kapılı Han, Tek Kapılı Han ve Balbey Camisi Koruma Alanı sınırları içerisinde kalan özel mülkiyetteki 345 adada yer alıyor. Aynı mekan; Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun raporundaki kaçak yapı ve izinsiz uygulama tespiti sonrası, kurulun savcılığa suç duyurusunda bulunma kararıyla da kamuoyunda yer almıştı. Yaşanan olayla ilgili olarak bilgi almak için bahse konu restorana çok yakın mesafedeki KALEDER Derneğine ise bir türlü ulaşılamadı. Telefon numarasına ulaşılamayan derneğin bir süredir de kapalı olduğu öğrenildi. Cep telefonundan ulaştığımız Kalekapısı Esnaflarını Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği (KALEDER) Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi siyasetçi Hasan Hüsnü Kilit; derneğin ve kendi eczacı dükkanının bir kaç metre ilerisinde yaşanan olayla ilgili olarak bilgi vermek ve açıklama yapmak konusunda tereddüt etti. 

    Dernek açıklama yapmak istemedi
    KALEDER Başkanı Kilit ısrarlarımız üzerine “Arkadaşlar takibe aldılar ama ne durumdadır şu an bilmiyorum. Arkadaşlar takipte şu anda, gereken yerlere iletti, gereken işlemler yapılıyor, merak etmeyin. (‘Biraz daha detay verirseniz olayı haberleştireceğiz’ denilince) Özür dilerim, çok özür dilerim efendim, bu şu anda yargıya yansımış bir durumdur, detaylı verme şansım yok, özür diliyorum. (KALEDER Başkanı olarak, ‘Yargıya yansıdı, bilgi verme şansımız yok diyorsunuz’ denilince) Lütfen bu şekilde dökmeyiniz, sizden ricam, bakınız, hepimiz burada her türlü işlenen suçun takipçiyiz, bizim işimiz bu zaten. (‘KALEDER Başkanı olarak konuyla ilgili bir açıklamanız varsa bunu almak isteriz’ denilince) Hayır efendim, yok efendim” dedi. Bir kısım çevre esnafı istenen yemek ücretine tepki göstererek, “Turist eğer menüye bakmadıysa, 150 gram et dönerin porsiyonuna 200 lira isteyen dükkanlar var” dedi. 

    Akdeniz Manşet