CLOSE

Suggested:

    Emre, Eto’o ve Bakan Çavuşoğlu

    Emre, Eto’o ve Bakan Çavuşoğlu

    Antalyaspor A.Ş. geçtiğimiz Cuma günü mali genel kurulunu gerçekleştirdi.

    Genel kurulda bir ilk yaşandı.

    Eski başkan Gültekin Gencer’in 1 Ocak-30 Haziran 2016 dönemi ibra edilmedi.

    Neredeyse hisselerin tamamını elinde bulunduran Antalyaspor Kulübü Derneği ve Antalyaspor Vakfı Gencer’e ret oyu verdi.

    O dönemde birlikte hareket eden yönetimi ise ibra edildi.

    Bu Gültekin Gencer için kara bir leke olarak tarih sayfalarında yer alacak.

    Zira yukarıda da ifade ettiğim gibi Antalyaspor tarihinde ilk kez bir başkan ibra edilmedi.

    Gencer dönemindeki menajer ücretleri, afaki harcamalar ve keyfi tutumun yanı sıra bir de bedelsiz verilen veya Gencer’in çekleri kendi adına kestirdiği bazı oyuncular var.

    Bu konuda Habertürk yazarı Atilla Türker Erzurumspor’a verilen oyuncuları detaylı olarak yazdı. Ben o konuya girmeyeceğim. Ancak Emre Akbaba konusunda ben de bir iki kelam etmek isterim.

    Emre Akbaba Antalyaspor’a transfer olduğunda gözler bir anda bu oyuncuya çevrildi. Geleceğin yıldız futbolcuları arasında gösteriliyordu. Tecrübe kazanması için Alanyaspor’a kiralandı. Burada başarılı bir sezon geçiren genç futbolcu, Alanyaspor’un Süper Lig’e çıkmasında büyük pay sahibi oldu. Başarılı performansıyla A Milli Takım’a kadar yükseldi. Alanyaspor Emre Akbaba’yı çok sevdi. Takımda kalması için çalışma yapıldı. Sonrasında devreye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu girdi. Dönemin Antalyaspor başkanı Gültekin Gencer’i ikna etti ve Emre Akbaba Alanyaspor’a bedelsiz olarak verildi. Yaşanan bu gelişme Antalyaspor cephesinde sıcak karşılanmadı. Taraftarlar tepkisini ortaya koydu, sosyal medya üzerinden günlerce bu tepkisini sürdürdü.

    Şimdi yeni bir duyum daha geldi kulağımıza.

    Önceki gün bazı gazetelerde Samuel Eto’o’nun Fenerbahçe’ye transfer olacağı yazıldı. Aatif Chahechouhe ile takas edileceği söylendi. Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk böyle bir transferin gerçekçi olmadığını belirtti. Ardından Fenerbahçe yönetimi resmi internet sitesinden bir açıklama yaptı. Haberi yalanladı ve Eto’o ile ilgilenmediklerini duyurdu. Ancak daha sonra bu haber siteden kaldırıldı.

    Tıpkı Emre Akbaba olayında olduğu gibi bu transferde de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun girişimleri olduğu söyleniyor. Fenerbahçe yönetiminin haberi önce yalanlaması, sonra da haberi siteden kaldırtması ister istemez kafalarda soru işareti yarattı. Şayet böyle bir olay varsa ve Bakan Çavuşoğlu da devredeyse olan Antalyaspor’a olacak. Dolayısıyla bugünden bir uyarıda bulunmak isterim. Antalyaspor’un Eto’o’ya, Eto’o’nun Antalyaspor’a ihtiyacı var. Önümüzdeki sezon Avrupa Kupalarını hedefleyen bir takımın en önemli silahının başka takıma gitmesi için bir çaba sarf ediliyorsa buna başta ben olmak üzere hiçbir Antalyasporlu’nun gönlü razı olmaz. Umarım söylenenler doğru değildir.