CLOSE

Suggested:

    Gözlerim Gencer’i aradı

    Gözlerim Gencer’i aradı

    NTV Spor Muhabiri Evren Göz’ün hazırlayıp sunduğu ‘Güzel Oyun’un bu haftaki konuğu Antalyaspor’un dünyaca ünlü futbolcusu Samuel Eto’o oldu.

    Kamerunlu oyuncunun kariyerine dair bilinmeyen yönleri ve oynadığı unutulmaz maçlar programda yer aldı.

    Hayli renkli geçen röportajda Eto’o’nun attığı goller de programda yer aldı.

    Programda ayrıca Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk ve Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay da yıldız oyuncu ile ilgili düşüncelerini anlattı.

    Yaklaşık bir saat süren programda gözlerim Samuel Eto’o’yu Antalyaspor’a getiren eski başkan Gültekin Gencer’i aradı. Zira Eto’o’nun bugün kırmızı beyazlı formayı giymesinin mimarı Gencer’dir.

    Gencer, Eto’o’yu transfer edeceklerini söylediğinde ben dahil kimse inanmamıştı. Rüya gördüğünü söyledik. Böyle bir transferin gerçekleşme olasılığına ihtimal vermedik. Ancak Gencer, Eto’o’yu Antalyasporlu yapmayı başardı ve yılın transferini gerçekleştirdi.

    Eto’o’nun gelişiyle bir anda gözler Antalyaspor’a çevrildi. Avrupa’da konuşulan kulüp haline geldi. Sadece Antalyaspor değil bu vesileyle Antalya’nın da adı iyiden iyiye duyulmaya başlandı. Futbolcular Antalyaspor’a gelmek için adeta sıraya girdi. Uzun lafın kısası Eto’o’nun gelişi hem Antalya’ya hem de Antalyaspor’a büyük katkı koydu.

    Sonrasında Eto’o’nun aldığı ücret ve yaşı tartışılmaya başlandı. 35 yaşındaki futbolcuyla 3 yıllık sözleşme yapılması eleştirildi. Yılda 3,5 milyon Avro verilmesi uzun süre spor kamuoyunun gündeminden düşmedi. Spor yorumcuları “Eto’o bitmiş” ifadelerini kullandı. Ancak itiraf etmeliyim Eto’o hepimizi yanılttı. İlk yılında 20 gol atarak gol krallığında Beşiktaşlı Mario Gomez’in ardından ikinci oldu. Bu sezon ise yaşadığı bazı sorunlar nedeniyle zaman zaman şans verilmedi, yetmedi kadro dışı bırakıldı. Ancak tüm bunlara rağmen şu anda 8 golle Antalyaspor’un en golcü futbolcusu durumunda.

    Yukarıda da ifade ettiğim gibi gelmesine ihtimal verilmeyen Samuel Eto’o Antalyaspor’a geldi ve kendisinden bekleneni fazlasıyla yaptı. Futbolunun yanı sıra kente de katkısı yadsınamaz. İşte bu transferi gerçekleştiren Gültekin Gencer’e programda yer verilmemesi bir sporsever olarak beni üzdü. Gencer’i en çok eleştiren gazetecilerden biri olarak hakkının teslim edilmemesini yadırgadım. Keşke böyle olmasaydı.

    Bu yazdıklarımdan kimse başka bir anlam çıkarmasın. Kimsenin avukatı değilim. Kimsenin yandaşı da… Ancak doğru bildiğimi de yazmaktan geri durmam. İşte bugün bunu yaptım.