CLOSE

Suggested:

    GÜREŞ SEZONUNA MERHABA

    GÜREŞ SEZONUNA MERHABA

    Pehlivanlar diyarında güreş sezonu açıldı. Pehlivanlar çayıra indi. Yağdanlıklar ve imbikler kispetle buluştu. Bu sezon altın kemerin Antalya’ya gelmesi için hummalı çalışıyor pehlivanlarımız…
    Antalya peygamber sporuna önem veriyor. Özellikle belediyelerin bu konudaki destekleri ve güreş ağalığında kıyasıya rekabet geleneği nesiller boyu süregeliyor. Antalya antik dönemin spor ruhuna ata sporu ile artık turizmin bir parçası haline gelmeli. Çağlar boyu yaylada yapılan güreş müsabakaları son yıllarda iyi rakım düşerek kıyıya kadar indi. Öyle ki merkez ilçede bile birden fazla çayıra çıkmak yerel yönetimlerin desteğiyle mümkün.
    Mehmet Yeşil Yeşil, Orhan Okulu, İsmail Balaban, Ali Gürbüz, İsmail Koç, Osman Aynur ve Ali Altun gibi Antalya adına başa güreşecek pehlivanlar arasında yer alıyor.
    Merkezde Konyaaltı, Muratpaşa, Döşemealtı ve Asat Büyükşehir; ilçelerde Serik, Kumluca, Korkuteli ve Elmalı kıyasıya rekabet içinde…
    Er meydanlarında çayırlar yeşillenmeye başladı. Dolayısıyla federasyon tarafından açıklanan takvimde her bir ayı dolu dolu güreşleri izlemeye tanık olacağız.
    Antalyalılar bu konuda oldukça şanslı. Doğusundan batısına kadar her ilçede ve beldede güreş festivalleri yerel yönetimlerin ve bölgedekilerin ilgisiyle devam edecek.
    Yağlı güreşler, kentimizin marka değeri açısından önem arz ederken, bizleri düşen görevde kamuoyunu an ve an güreşçilerle veya güreş festivallerindeki gelişmelerden haberdar etmektir. Bu konuda üstümüze düşen görevi fazlasıyla kamuoyuna yansıtmalıyız.
    Elmalı Yeşilyayla’dan Kumluca’ya, Serik’ten Döşemaltına kadar güreş dolu günler bizi bekliyor.
    Sporu ve sporcuyu destekleyen kentin yarınları daha umut olacağı düşüncesiyle…