CLOSE

Suggested:

    İNSANLIK BU MU!

    İNSANLIK BU MU!

    Oturdukları apartmanda kat sakinlerinin çoğunluğu engelli kızları Merve’ye yürüyüş rampası yapılmasına izin verilmeyince Fazlı ve Melek Yuka çifti pankart açarak yaşananlara isyan etti

    Antalya’da Yenigün Mahallesi 1040 Sokak’ta yer alan 15 haneli Mehmet Toru Apartmanı’nın 9 hanesi, Fazlı-Melek Yuka çiftinin bedensel engelli kızları 27 yaşındaki Merve Yuka’nın rahat bir yaşam sürmesi için bahçede yürüyüş rampası yapılmasına izin vermedi. Baba 55 yaşındaki Fazlı Yuka ve anne 52 yaşındaki Melek Yuka, kızlarıyla birlikte Kapalıyol olarak bilinen Kazım Özalp Caddesi havuz başında “İmdat! Bu binaya hapsedilmiş genç bir bayanım. Medeniyet denilen tek dişli vicdansız canavarlar tarafından. Kurtarın beni ey Allah’a inananlar İmdat! İmdat!” yazılı pankart açarak yaşananlara isyan etti.

     

    15 hanenin 9’u reddetti

    Yaşananları anlatan baba Fazlı Yuka, 6 aydır bahçeye rampa yapılması için mücadele verdiklerini belirterek, “Apartmanda rampa yapılması için toplantı yapıldı. Kat sakinleri ‘Bahçemizin görüntüsü bozulur, rampa yükseleceği için evlerimizin içi gözükür’ diye kabul etmediler. Muratpaşa Belediyesi’ne başvurduk. Kat sakilerinin ortaklaşa kararını getirirsek rampayı hiçbir ücret talep etmeden yapacaklarını söylediler. Yıllardır bu işkenceyi yaşıyoruz. 15 hanenin 9’u reddetti. 6 hane kabul etti” dedi.

     

    Oğlumuz 8 kişiye hayat vermişti

    Çocuklarını yıllardır sırtlarında taşıdıklarını belirten Fazlı Yuka, eşinin bel fıtığı olduğunu, kendisin de artık zorlandığını belirterek, “2006 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde beyin kanaması sonucu kaybettiğimiz yine bedensel engelli olan oğlumuz Ömer Faruk’un organlarını bağışladık. Gözleri, böbrek, karaciğer ve diğer organlarıyla 8 kişiye hayat verdi. İnsanlık bu mu. Engelli rampası yapılması için yetkililerden yardım istiyoruz” dedi. Anne Melek Yuka ise duygularını şöyle dile getirdi; “Yıllardır bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Kat sakinlerini bir türlü ikna edemedik. Ne yapacağımızı da şaşırdık” diye gözyaşı döktü. Engelli Merve Yuka ise, “Özgürlüğüme kavuşmak ve rampa yapılmasını istiyorum” diye konuşarak yardım istedi.