CLOSE

Suggested:

    Kadınların yüzde 97’si şiddet kurbanı

    Kadınların yüzde 97’si şiddet kurbanı

    Uluslararası Antalya Üniversitesi Döşemealtı Kampüsü’nde ‘Cinsel Suçlar’ paneli düzenlendi. UAÜ Hukuk Fakültesi ve Özyeğin Üni. Hukuk Fakültesi’nin ortak etkinliği olan bu panelde birbirinden değerli beş ceza hukukçusu katılımcıları aydınlattı. Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dr. h.c. Yener Ünver’in moderatörlüğünü yaptığı panele, Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Hukuku Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Özlem Yenerer Çakmut, UAÜ Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Anabilim Dalı mensupları Yrd. Doç. İnanç İşten ve Öğr.Gör. Hale Akdağ ile İstanbul’dan Dr. Gottfried Plagemann konuşmacı olarak katıldı.

    Her türlü şiddete ortak tepki

    Prof. Dr. Özlem Yenerer Çakmut, kadına karşı şiddet ve cinsel suçların Türkiye’de maalesef gündemden hiç inmediği için özellikle kadına yönelik işlenen şiddetin sayısal verilerini katılımcılar ile paylaştı. Toplum olarak çocuğa karşı işlenen her türlü fiziksel, ruhsal, psikolojik ve cinsel şiddetin karşısında durulması gerektiğini savunan Yrd. Doç. Dr. İnanç İşten “Bu tarz konularda kanun çıkartırken sadece hukukçuların değil aynı zamanda çocuk psikologlarının, psikiyatrlarının, sosyologlarının da yer alması gerekiyor” tezini vurguladı.

    Kadınların yüzde 97’si şiddete maruz kalıyor

    Türkiye’de kadına yönelik şiddette maalesef çok ciddi rakamsal verilerin olduğunu ifade eden Prof. Dr. Çakmut, Türkiye’de aile içi şiddete yönelik yapılan anket çalışmalarında kadınların yüzde 86’sının maruz kaldığı aile içi şiddeti maalesef yetkili emniyet birimlerine şikâyet edemediğini, yüzde 97’sinin ise aile içi şiddete maruz kaldığını belirtti.

    Alman hukukunda çocuk tanımı

    Alman Hukuku ile ülkemiz hukuku arasında bir karşılaştırma yapan Dr. Plagemann ise Almanya’da cinsel suç tanımının net kurallar ile çerçevelenmesine atıfta bulunurken, hukuki açıdan yapılan çocuk ve genç tanımına dikkat çekti. Panel izleyicilerin akademisyenlere yönelttiği sorular ile son buldu.