CLOSE

Suggested:

    Maça değil savaşa gelmişler

     Maça değil savaşa gelmişler

    Antalya Emniyetinden yapılan açıklamada, "04.06.2017 Pazar günü saat 21.30’da Antalya Stadyumunda Eskişehirspor – Göztepe A.Ş. 1.Lig Playoff Final Müsabakası ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğümüzce en üst düzeyde güvenlik tedbiri planlanmış ve (1.970) Polis, (800) Özel Güvenlik Görevlisi olmak üzere toplam (2.770) personel görevlendirilmiştir.

     
    Müsabakaya her iki takımın (30.000) civarında taraftarının gelmesi, her iki takım taraftarlarının yüksek düzeyde fanatik bir yapıya sahip olması ve ayrıca Eskişehirspor taraftarlarıyla Antalyaspor taraftarları arasında geçmişten intikal eden bir husumetin bulunması nedeniyle alınan tüm önlemlere rağmen ilave güvenlik ihtiyacı doğmuş ve bu nedenle de takviye kuvvet olarak görevlendirilmek üzere çevre illerden (135) Emniyet Personeli ile Antalya İl Jandarma Komutanlığından (223), 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığından (92) askeri personel takviye edilmiştir.
     
    Alınan güvenlik tedbirleri kapsamında;
     
    Taraftar guruplarının geliş güzergâhlarına göre Denizli ve Burdur karayolunda oluşturulan noktalarda ilimize kendi özel araçları ile gelen taraftarlar dışında, toplu organizasyon ile gelen Göztepe A.Ş. taraftarlarını taşıyan (65) büyük otobüs, (51) küçük otobüs, Eskişehirspor taraftarlarını taşıyan (66) büyük otobüs, (79) küçük otobüsler durdurulmak suretiyle taraftarların üzerlerinde, eşyalarında ve araçlar da gerekli arama ve kontroller yapılarak her iki taraftar gurubunun karşılaşmamasını sağlayacak gerekli güvenlik tedbirleri alınmış stadyuma  polis araçları refakatinde intikalleri sağlanmıştır.
     
    Müsabaka günü sabah 07.00’dan itibaren ilimiz genelinde (11) noktada oluşturulan mobil kuvvet noktaları, stadyum çevresinde taraftarların yoğun olarak bulunduğu alanlar ve geçiş güzergâhlarında gerekli tüm güvenlik tedbirleri alınmış, stadyum çevresinde de mevcut güvenlik bariyerleri dışında nato tipi bariyerlerle ikinci bir güvenlik çemberi oluşturulmuş ve taraftar girişleri için planlanan stadyumun kuzeyi ve güneyinde oluşturulan kontrol noktalarında Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından, stadyum 1.güvenlik bariyerleri ile giriş turnikelerinde Özel Güvenlik personeli tarafından gerekli arama ve kontroller yapılmak suretiyle seyircilerin girişleri sağlanmıştır.
     
    Şehir merkezi dışında oluşturulan kontrol noktalarında ve stadyum girişlerinde yapılan aramalarda;
    (530)   Adet Meşale,
    (222)   Adet Torpil,
    (2)       Adet Sis Bombası,
    (1)       Adet Havai Fişek Bataryası
    (56)     Adet Ezici Nitelikte ahşap, plastik sopa,
    (5)       Adet çeşitli cinslerde kesici delici alet ele geçirilmiştir.
     
    6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında;
    Yasak Alanlara Girmek suçundan                                                    (5)
    Spor Alanına Yasak Madde Sokulması suçundan                            (2)
    Spor Alanı Dışında Kasten Yaralama suçundan                              (1)
    Spor Alanı Dışında Görevi Yaptırmamak İçin Direnme suçundan  (1)
               
     
    Olmak üzere toplam (9) şüpheli hakkında adli tahkikat başlatılmış ve bu şahıslara 6.222 Sayılı Kanun kapsamında “Spor Müsabakalarını Seyirden Yasaklama Koruma Tedbiri” uygulanmış olup ayrıca, müsabaka esnasında her iki takım taraftarlarının tirübünlerinden sahaya yanıcı ve patlayıcı madde atan, koltukları-yedek kulübelerini tahrip eden ve ilgili yasa kapsamında eylemler içerisinde bulundukları kamera kayıtları ile tespit edilen şahıslar hakkında ilgili yasa gereğince işlemler tesis edilecektir.
     
    Stadyum dışında Eskişehirspor taraftarlarına ait (2) otobüste taş atılması suretiyle maddi hasar meydana gelmiş, stadyum içinde atılan maytaplar ve yakılan meşalelerden (1) polis memuru ve (2) taraftar hafif şekilde yaralanmıştır.
     
    Ayrıca yapılacak incelemeler neticesi tespit edilecek olan suç fiilleri ve suçlular hakkında gerekli adli ve idari işlemler yapılmak üzere gerekli soruşturmalar başlatılmıştır.
     
    Müsabaka esnasında yaşanan bütün bu olumsuzlukların yanında en memnuniyet verici olanı ise; hiçbir can kaybının ve önemli bir adli vakanın cereyan etmemiş olmasıdır" denildi.