CLOSE

Suggested:

    Online provokasyonlar

    Online provokasyonlar

    Darbe teşebbüsü ile milli birlik ve beraberliği yıkmayı başaramayan güçler ve onların maşa olarak kullandığı taşeronları, artık belirgin bir şekilde ülkemize yönelik ciddi terör saldırılarında bulunarak insanları korku ve endişe ile tehdit etme çabasındalar. Bu noktada canları pahasına bu vatanın bölünemeyeceğini gösteren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

    Öfke kontrolü konusundaki zafiyetlerimizden yararlanmak isteyen bölücü güçler maalesef sadece terör saldırıları ile yetinmeyip provokasyonlar yoluyla toplumu bölüp kontrol edilemez güç haline getirme konusunda büyük çabalar harcıyor.

    Toplum olarak her türlü provokasyonlara karşı daha hassas olmamız gereken günümüzde en rahat ve etkili kullandıkları araçların başında sosyal ağlar geliyor. Daha önce defalarca değindiğim üzere sosyal medya kullanımı ve paylaşımlar konusunda yeterince duyarlı davranmayan kullanıcılar ciddi bir hedef durumundalar.

    Özellikle kendisine gelen her türü paylaşımı doğru zannedip doğruluğunu araştırmadan ağında bulunan diğer kullanıcılarla paylaşarak farkında olmadan provokatörlere hizmet eden insan sayısı azımsanmayacak boyutta. Bunun sonucunda da gerçekle ilgisi olmayan pek çok dezenformasyon sosyal ağlar üzerinden hızla yayılabiliyor.

    Son olarak İzmir’de gerçekleştirilmeye çalışılan hain saldırıdan sonra Antalya’da WhatsApp adlı sohbet uygulamasında hızla yayılan kısa sesli mesajı bu provokasyonlara örnek olarak verebiliriz. Geçtiğimiz günlerde ulusal basına da yansıyan bu sesli mesajda bir kadın, emniyet binasında duyduğu üzere kentte bulunan bazı büyük AVM’lerde canlı bomba ve bomba yüklü araçlar olduğunu iddia ederek halkı uyarıyor.

    Önümüzdeki günlerde bu ve benzeri provokatif dezenformasyonların giderek artan oranda paylaşılma girişimlerinin süreceğini tahmin etmek pek de zor değil. Bu noktada önemli olan erişim engelleri ile sosyal ağlarda bu provokasyonların önüne geçmeye çalışmak yerine zamanında doğru bilgilendirme sağlanarak sağlıklı bilgi paylaşımının önünü açmak olmalıdır. Bu bağlamda İzmir Valiliği’nin hızlı ve sağlıklı bir bilgilendirmede bulunarak sürece önemli katkıda bulunduğunu düşünüyorum. 

    Huzur dolu bir hafta diliyorum...