CLOSE

Suggested:

    Saklıkent Kar Şenlikleri başlıyor

    Saklıkent Kar Şenlikleri başlıyor

    Konyaaltı Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Saklıkent Kar Şenlikleri ve Kayak Yarışları, 12 Şubat Pazar günü gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, rock grubu KOLPA'nın da konser vereceği şenliklerde yağlı güreş pehlivanlarının da kar üzerinde gösteri güreşi yapacaklarını söyledi.

    Geçtiğimiz yıl yeterli kar yağışının olmayışından dolayı yapılamayan Saklıkent Kar Şenlikleri ve Kayak Yarışları'nın ikincisi bu yıl 12 Şubat Pazar günü gerçekleştireceklerini dile getiren Başkan Muhittin Böcek, bu yıl ki şenliklerde bir de ilke imza atacaklarını bildirdi. Saklıkent Kayak Merkezi'nde düzenlenen etkinliklerin saat 10.00'da kayak yarışlarıyla başlayacağını dile getiren Muhittin Böcek, 60'a yakın lisanslı sporcunun özel hazırlanmış kar pistinde kıyasıya mücadele edeceklerini kaydetti. Başkan Muhittin Böcek, yarışların saat 16.00'a kadar devam edeceğini söyledi.

    Şenlikler için Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar ile birlikte 'kar heykeli çalıştayı' protokolü imzaladıklarını dile getiren Başkan Böcek, Akdeniz Üniversitesi'yle birlikte Kocaeli, Ankara ve 9 Eylül Üniversiteleri'nden de 13 öğretim görevlisinin şenliklerde yer alacağını kaydetti.

    Bu yıl bir ilke de imza atacaklarını belirten Başkan Böcek şöyle konştu; "Kar heykeli Çalıştayı'nda 10 eser ortaya çıkacak, görsel olarak Saklıkent merkezinde sergilenecek. Gençlerimize de bu çalıştay ile heykel yapmanın teknikleri anlatılacak. Etkinliklerimiz arasında sevilen rock grubu KOLPA'da sahne alacak. Konser saat 13.00'te başlayacak. Bu yılki şenliklerde bir ilki daha gerçekleştiriyoruz. Aralarında başpehlivanlarımızın da bulunduğu 20 lisanslı güreşçimiz karla kaplı meydanda güreş tutacak"

    Başkan Böcek, "Dünyanın hiçbir yerinde sahilde denize girip 35 dakika sonra da kayak yapabileceğiniz bir yer yok. Antalya'da turizme katkı koyabilmek için bu tür etkinlikler yapıyoruz. Bu defa Konyaaltı'nda Saklıkent'i ön plana çıkaracak bir çalışma yapıyoruz. Saklıkent Kar Şenlikleri ve Kayak Yarışı, turizme ve esnafımıza katkı sağlayacaktır" diye konuştu.