CLOSE

Suggested:

    Şanlıurfa'da Patlama!

    Şanlıurfa'da Patlama!

    Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi Yenişehir Mahallesi'ndeki hakim ve savcı lojmanlarının yakınında büyük bir patlama meydana geldi. Saat 20.00 sıralarında meydana gelen patlama da çok sayıda yaralı olduğu öğrenildi.

     

    VALİLİKTEN AÇIKLAMA

    Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Viranşehir ilçesindeki patlamanın bombalı araçla gerçekleştirildiğini açıkladı. Olayda 3 yaşında bir çocuğun yaşamını yitirdiğini, 15 kişinin de yaralandığını söyledi.

    Bozdağ'dan kınama

    Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Viranşehir’de gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle kınadı. Sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan açıklama yapan Bozdağ, "Şanlıurfa Viranşehir'de hakim,savcı ve zabıt katiplerine dönük terör saldırısını,bu saldırıyı yapanları/yaptıranları şiddetle lanetliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum.Yargı camiamıza büyük geçmiş olsun.Bu terör saldırısı,sadece yargı görevi yapanlara değil aynı zamanda hukuka,adalete,milletimize,devletimize ve birliğimize yapılmıştır.Hiçbir terör örgütü/terör saldırısı,Türkiye'nin terörle mücadelesini zaafa uğratamayacaktır.Terörle,kararlı/etkin mücadelemiz sürecektir.Hakim ve savcılar ile onlara yardımcı adli görevliler,bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da adaleti ayakta tutmaya devam edecektir " dedi.

    KIZILAY'DAN KAN SEVKİYATI 

    Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Twitter hesabından patlama sonrası yaptığı açıklamada, "Şanlıurfa Viranşehirde yapılan hain terör saldırısında yaralanan vatandaşlarımıza yönelik Kan sevkiyatımız ilgili hastanelere yapılmıştır. Kızılay Afet Müdahale ekiplerimiz de olay yerine sevk edilmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet,yaralılarımıza acil şifalar dileriz" dedi.