CLOSE

Suggested:

    Sezonun Enleri

    Sezonun Enleri

    2016-2017 Turgay Şeren Futbol Sezonu temsilcimiz Antalyaspor açısından son 30 yılın en iyisi olarak tarihe geçti. Özellikle sezon başlarken, ilk yedi haftada 2 puana sahip olan bir takımın 5. sırada başarıyla bitirme öyküsünde ana karakterde Rıza Çalımbay sihirli bir dokunuş yaptı. 

    Ülkemizde eğer ligi şampiyon olarak bitirmediysen, ağzınla kuş tutsan fayda yok. Ancak yapılması gereken kişisel performans ve onların takım üzerindeki etkisi gözetilerek hakkı teslim etmeliyiz. Hiç duygusal davranmaya gerek olmadığı gibi sezonun en iyi teknik direktörü kuşkusuz Antalyaspor’dan Rıza Çalımbay.

    Geldiği günden bugüne büyük emekleri olduğunu ve onun öncülüğünde takımdaki olağanüstü değişimi birlikte yaşadık. Adeta bir destan yazdı. Sadece bir hoca olarak değil, ayrıca saha içinde ve dışında davranışlarıyla da örnek bir profesyonel futbol insanı olarak göz dolduruyor Rıza Çalımbay.

    Bu sezon en iyiler arasında dünya yıldızı Samuel Eto’o yine takıma sunduğu 18 gol 6 asist ile ligde gole en çok katkı yapan oyuncu olması yıllar geçmesine rağmen kalitesini ortaya koyuyor. Bu sezonun verimlilik anlamında en değerli oyuncusu sınıfında en iyisi Eto adını rahatlıkla diyebiliriz.

    Bu sezon oynadığı her maçta kendinden her zaman bir fazla performans gösteren Zeki Yıldırım yılın en iyi orta saha oyuncularında yer alır. Takımın savunma yükünün yanı sıra etkili paslarıyla gol ataklarının başlamasına katkı yaptı.

    Sezonun hayal kırıklığı ise Serdar Özkan aldığı sürelerde geçen seneden epey uzaktı.  Nedeni bu sene takımda kanat oyuncuları arasında rekabet oldukça fazla olduğundan yeterli süre alamadığı için istikrarı yakalayamadı.

    Sezonun en değerlisi ise, yerinde hamleleriyle Antalyaspor başkanı Ali Şafak Öztürk genç yaşına rağmen olması gerekeni yerine getirerek takımının başarısına olumlu katkı sağladı.

    Sporla kalın.