CLOSE

Suggested:

    SPOR KENTİ ANTALYA

    SPOR KENTİ ANTALYA

    Bugüne kadar yüzlerce organizasyona ev sahipliği yapan Antalya, sporun ve sporcunun da kenti olma yolunda her geçen gün ilerleme kaydediyor. Özellikle futbol, basketbol, jimnastik ve hentbol gibi belli başlı sporların yanı sıra Golf, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, Dalgıç Turizmi, Dağcılık, Okçuluk, Atletizm, Safari gibi birçok turistik sporlara da kentimiz ev sahipliği yapmaktadır. Belki de adını bilmediğimiz deniz, kara ve hava sporları da mevcut imkanlar dahilin de amatörce yapılıyorken keşfedilmeyi bekliyordur.

    Bu konuda yerel yöneticilerin spora verdiği destek yadsınamaz. Bu konuda en yetkin isimlerden kendisi de aktif golfçu olan Antalya Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere yıllardır Antalyaspor’la yaşayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel ve denizaltı sporlarını kente kazandırma uğraşı içerisinde olan valimiz Münir Karaloğlu  kentimizin sporla iç içe olması için çalışmaktadır.
    Farklı spor dallarına ev sahipliği noktasında kentin var olan değerlerini de gün yüzüne çıkarılması için idarecilerin her fikre açık olduğunu söylemek gerekir.

    Yaşamın her alanında ayrı bir spor dalı tavsiye eden uzmanların çağrısı yerel belediyelerden karşılık bulmaktadır. Buna yönelik öncelikle yaşlılar için yürüyüş yolları, spor aletleri, spor alanları gibi unsurların yanı sıra gençlerin rağbet ettiği fitness çalışmaları için de Belediyelerin spor salonları mevcuttur.

    İşin bir de spora ilgi duyan kesimi için parantez açmak gerekiyor. Taraftarlar olarak futbol tutkusu, kendisini Antalyalı kabul eden ve sporla yaşayan herkes tarafından ilgi görmektedir. Antalyaspor için işini gücünü bırakıp maçlara gelen Antalyalılar alkışın en büyüğünü hak ediyor. Son zamanlarda sahada çalışmalarıyla dikkat çeken Büyük Antalyaspor Derneği ile ilgili de şu hususu ifade etmekte yarar görüyorum. Esnaf ziyaretleri gerçekleştiren yöneticiler dükkanlara “bu iş yeri Antalyaspor’u destekliyor” tabelaları dağıtıyor. Bu kentlilik bilinci ve kentin takımına sahip çıkılması açısından oldukça değerli bir çalışma. Destekliyor ve tebrik ediyorum. 

    Antalya’da olup da peygamber mirası ata sporundan bahsetmemek olmaz. Antalyalı doğusuyla batısıyla en çok yağlı güreşleri seviyor. Bu sevginin karşılığını da Antalyalı pehlivanlarımız başa güreşerek karşılıksız bırakmıyor.

    Unutulmasın ki, Antalya sporla daha güzel…