CLOSE

Suggested:

    Sporda suni gündem

    Sporda suni gündem

    Geçtiğimiz hafta Süper Lig maçlarına kaldığı yerden devam edildi.

    Lig lideri Beşiktaş Ankara’da Osmanlıspor’a konuk oldu.

    Karşılaşma öncesi Beşiktaş taraftarı “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” tezahüratı yaptı.

    Osmanlıspor taraftarı ise bunu ıslıkladı.

    Yaşanan bu gelişme bir haftadır Türkiye kamuoyunda tartışılıyor.

    Tartışmaya Antalyaspor taraftarı da katıldı.

    Kırmızı beyazlı ekip, Pazar günü Osmanlıspor ile deplasmanda karılaşacak.

    Bazı taraftarların bu olayı protesto edeceği ve bunun için pankart hazırladığı duyumları alınıyor.

    07 Gençlik lideri Gürhan Güneyli ve Grup 1966 lideri Yılmaz Yıldız, sosyal medya hesaplarından üyelerini uyardı, “Oyuna gelmeyin” dedi.

    Mustafa Kemal Atatürk’ün siyasete alet edilmemesi gerektiğini ifade ettiler, Antalyaspor’un siyaset üstü olduğunu vurguladılar. “Antalyaspor’un askerleriyiz” ifadesini kullanarak tartışmalara son noktayı koydular. Bazı yol arkadaşları ise, Osmanlısporlu taraftarları protesto etmekte ısrar ediyor, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diyerek bir nevi alınan kararı tanımayacaklarını ima ettiler.

    Öncelikle belirteyim, Osmanlıspor taraftarının yaptığını yanlış buluyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusuna yapılanlar şık olmadı. Türkiye bu kadar zor bir dönemden geçerken oluşturulan bu suni gündem kimseye yarar getirmez. Aksine kutuplaşmayı daha da tırmandırır.

    Gelelim Antalyaspor’a.

    Kırmızı beyazlı renklere gönül veren taraftarların da oyuna gelmemesi gerekir. Spor dostluk ve kardeşliktir. Dolayısıyla her zamankinden daha dikkatli davranılmalı. Osmanlıspor ile karşı karşıya gelip yıllarca sürebilecek bir kavganın bugünden temellerini atmak spora vurulabilecek en büyük darbedir. Şayet bunu başaramazsak kendi içimizde de bölünme yaşarız. Bunu da hiçbirimiz arzu etmeyiz.