CLOSE

Suggested:

    Türk işi

    Türk işi

    Futbolda A Milli Takım Antalya Arena’daki yenilmezlik serüvenini Finlandiya galibiyetiyle sürdürdü. 2018’de Rusya’da oynanacak Dünya Kupası yolu A Milli Takım için “Antalya” kazandırmaya devam ediyor. Akdeniz insanının sımsıcak coşkusu, yediden yetmiş yediye herkesin tribünlerde tek yürek takımını destekliyor olması takıma farklı bir hava yüklüyor.

    Milli oyuncularımızın maç dışında kamp dönemi geçirdikleri tesis bakımından zengin bir alana sahip olan Antalya, yumuşak iklimi ve gerçek arena ambiyansıyla maçlarda pozitif katkı sunmaya devam ediyor.

    Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay’ın da dediği gibi, Milli Takımlara Anadolu havası iyi geliyor. Öyle ki Milli Takımlar direktörü Fatih Terim’de Anadolu insanın takım üzerindeki olumlu havanın farkında olduğu biliyor ve maçlarda tercihlerini bu yönde kullanıyor.

    Her maçın ayrı bir koreografi ve ışık gösterileri oluyor. Yine farklı bir milli takım gününde, arena içinde ve dışında çok güzel görüntüler vardı. Antalya’nın en güzel konumunda gece milli takım için aydınlanıyor. Saha içi ve dışındaki atmosferi oyuncularımıza sirayet etmesi maçı “Türk İşi” galibiyetle Akdeniz Akşamına ayrı bir hava kattı. 

    Maçın özel davetlisi olarak ilk kez Antalya Arena tribünlerinde yer alan cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın oyuncularımızı soyunma odasında tebrik etmesi, geceye damgasını vurdu.

    Oyunda ise, özellikle oyuncularımızın geride kalan maçlara göre hırsı daha fazlaydı. İlk on beş dakikada skoru elden eden mili takım, rakibe saygısından dolayı kalan dakikaları kontrolü elden bırakmadı. Her oyuncumuz farkını ve kalitesini ortaya koydu. Milli takımın forveti konumunda Cenk Tosun bitiriciliğini konuşturarak gelecek için güven tazeledi.

    Milli takımın şu andaki karakteristiği geçiş aşamasında olmasından dolayı tam anlamıyla ideal bir düzen oluşmadı. Bunun sebebi oyuncuların farklı dönemlerde yaşadıkları form problemlerinden kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla Milli Takımlarda süreklilik arz eden bir kadro dinamiği oluşturmak oldukça güçtür.

    Sonuç olarak bu gruptan çıkmak için takımdaki tecrübeli oyuncularımızın daha fazla sorumluluk alması ve genç oyuncularımızın geçen fırsatları en iyi şekilde kullanması 2018’de Rusya yolunu açacaktır.