CLOSE

Suggested:

    Zirvede konser; kar üstünde güreş

    Zirvede konser; kar üstünde güreş

    Konyaaltı Belediyesi tarafından Saklıkent Kayak Merkezi'nde 2.si düzenlenen Kar Şenlikleri ve Kayak Yarışları’nda bir birinden renkli etkinlikler gerçekleştirildi. Konyaaltı Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen Kar Heykel Çalıştayı'nda bu yıl Anadolu efsaneleri temasıyla kardan heykeller oluşturuldu. Anadolu’nun önemli karakterlerini simgeleyen 10 eser önünde aileler hatıra fotoğrafı çektirirken, minikler de kardan adam yaparak usta heykeltıraşlara taş çıkardı.

    10 EFSANE GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

    Akdeniz Üniversitesi ile Ankara, Kocaeli ve 9 Eylül Üniversiteleri'nin Güzel Sanatlar Fakülteleri ve serbest çalışan heykeltıraşlar tarafından oluşturulan kar heykeller vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Konyaaltı İlçe Kaymakamı İbrahim Keklik ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem ile birlikte sergi alanını gezen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek şöyle konuştu; “Kar Heykel Çalıştayı'nın ilkinde 'hayvan' figürleri işlenmişti. Bu yıl ise Anadolu efsaneleri konu edildi. 13 heykeltıraş tarafından oluşturulan 10 heykel vatandaşlarımız tarafından da büyük ilgi gördü. Aileler ve çocuklar bu eserler önünde bol bol fotoğraf çektirmesi bizleri de mutlu etti.” Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yrd. Doç. Hanife Yüksel ise kendilerine böyle bir fırsat verilmesinden büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, Başkan Muhittin Böcek'e teşekkür etti.

    20 PEHLİVAN 'KAR' MEYDANINDA

    Konyaaltı Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı'nda yer alan pehlivanlar ise kar üzerinde yaptıkları gösteri güreşleriyle izleyenleri mest etti. Konyaaltı Belediyesi'nin başpehlivanları İsmail ve Turhan Balaban kardeşlerin de izleyici olarak katıldığı güreşlerde Başkan Muhittin Böcek, tüm sporculara başarı dileklerinde bulundu. Bu yıl bir çok ilke imza attıklarını dile getiren Muhittin Böcek, kar üzerinde gerçekleştirilen güreşlerinde bunlardan biri olduğunu söyledi.

    ZİRVEDE KOLPA KONSERİ

    Güreşlerin ardından düzenlenen Kolpa konserine ise özellikle gençler büyük ilgi gösterdi. Konseri izleyen Başkan Muhittin Böcek ise gençlerle birlikte grubun sevilen şarkılarına zaman zaman eşlik etti. Hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı'nın seslendirildiği konser alanında gençlere seslenen Başkan Böcek, "Siz gençler var olduğu sürece; bu ülkenin bütünlüğü de daim olacaktır" dedi. Başkan Böcek, konuşmasının ardından Kolpa'nın solisti Barış Yurtçu'ya çiçek vererek teşekkür etti.

    Konser sonrası sabah erken saatlerinde başlayan snowboard ve kayak yarışları ise düzenlenen ödül töreniyle son buldu. Lisanslı yaklaşık 60 kayakçının katıldığı yarışlarda dereceye giren sporcular ise ödüllerini Başkan Böcek ile birlikte Konyaaltı İlçe Kaymakamı İbrahim Keklik’in  elinden aldı.