Candan Kardeşler için hapis istemi

Candan Kardeşler için hapis istemi

Candan kardeşlerin tutuklandığı dolandırıcılık soruşturmasında iddianame hazırlandı. İddianamede, gizli kasa olarak tabir edilen Bahar Candan hakkında 44 yıla kadar hapis istendi. 200'e yakın mağdurun bulunduğu dosyada 35 dolandırıcılık eyleminin ayrıntıları yer aldı. 21 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamenin detaylarına TRT Haber ulaştı.

İddialara göre milyonlarca liralık haksız kazanç elde ettiler, vurgunu yaparken de Sazan sarmalı yöntemiyle mağdurları ağlarına düşürdüler.

Sosyal medya fenomeni Bahar Candan ve kardeşi Gülnihal Çiçek’in de aralarında bulunduğu araç dolandırıcılık soruşturmasında 21 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Bahar Candan’ın suç örgütünün gizli kasası olduğu ve elde edilen suç gelirlerinin onun üzerinden aklandığı ifadeleri yer aldı.

Geçtiğimiz günlerde sağlık sorunları sebebiyle tahliye edilen kardeşi Gülnihal Çiçek’e ise örgüt üyesi olarak yer verildi.

Soruşturmada sosyal medya fenomeni ve ekran yüzü olması sebebiyle Candan Kardeşlerin, mağdurların kandırılmasında etkin rol oynadığı iddia edildi.

Bahar Candan hakkında 14 yıldan 44 yıla, kardeşi Gülnihal Çiçek hakkında ise 24 yıla kadar hapis istendi.

İddialara göre, Onur Apaydın ve İlker Oflu'nun lideri olduğu, organize suç örgütü, ''sazan sarmalı'' olarak tabir edilen dolandırıcılık yöntemini uyguluyorlardı.

Örgüt yöneticileri Onur Apaydın ve İlker Oflu'nun ise üç yüz yıldan fazla hapsi isteniyor.

Mağdur sayısının 200'e yakın olduğunun değerlendirildiği dosyada 35 dolandırıcılık eylemine yer verildi. Mağdurlardan bir kısmın suç örgütünün tehdit ve sindirme eylemleri sebebiyle şikayetçi olmadığı, bir kısmının ise olayın ailelerinde ve sosyal çevrelerinde duyulacağı kaygısı ile adli makamlara müracaatta bulunmadıkları anlaşıldı.

21 şüpheli "Suç örgütü kurmak ve yönetmek ile üye olmak" ve dolandırıcılık suçlarından hakim karşısına çıkacak.