"Dışişleri Güçlendirme Vakfı" kuruluyor

"Dışişleri Güçlendirme Vakfı" kuruluyor

Meclis Genel Kurulu'nda 'Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'nın kurulmasına ilişkin kanun teklifi kabul edildi. Buna göre; vakıfla eğitim, kültür ve tecrübe aktarımı sağlanacak. Emekli olan diplomatların tecrübe ve bilgilerinden faydalanılacak.

Meclis görüşmeleri tamamlandı, 11 Maddelik teklif yasalaştı, Türkiye'nin diplomasi faaliyetlerini güçlendirecek "Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı" kuruluyor.

Kurulacak vakfın temel amacı, bakanlığın insan kaynakları kapasitesi bakımından geliştirilmesine katkıda bulunulması olacak. Bunun için çalışmalar desteklenecek, ilave kaynak yaratılacak.Vakıf, ileride tesis edilecek akademik kurum vasıtasıyla diplomatların eğitimlerine destek olacak.Yüksek lisans ve doktora çalışmalarına katkı sağlayacak, ayrıca uluslararası ilişkiler alanındaki yayınlara kaynak sunacak.

Emekli hariciyeciler bu vakıfta görev alacak

Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı ile özellikle emekli olan diplomatların tecrübe ve bilgilerinden faydalanılacak. Düzenlemeye göre, emekli hariciyeciler bu vakıfta görev alacak, özellikle kamu diplomasisi faaliyetleri yürütülecek.