CLOSE

Suggested:

    ABD & Avrupa hisse senedi piyasaları

    ABD & Avrupa hisse senedi piyasaları

    29 Haziran Pazartesi günü ABD piyasaları kuvvetli konut verisi ile destek buldu. Aylık bazda %19,3 artış beklenen devam eden konut satışlarında %44,3 artış açıklandı. FED başkanı Powell, bugünkü konuşmasında virüs salgını sebebiyle belirsizliğin devamına vurgu yaptı. Özellikle bazı eyaletlerde artan virüs vakaları sebebiyle haftayı düşüşle kapatan ABD endeksleri yeni haftanın ilk günü primli kapanış yaptı. Dow Jones 580 puan primle 25595 seviyesinden, S&P 500 endeksi 44 puan değer kazancıyla 3053 seviyesinden ve Nasdaq 117 puan primle 9874 puandan günü sonlandırdı. Bugünkü kapanışla birlikte, S&P 500 endeksi Cuma günü altında kapanış yaptığı 200 günlük ortalamanın tekrar üzerine çıkmış oldu.

    Dow Jones endeksinde endüstri sektörü %6,6, ham madde sektörü %3 ve telekom %2,5 primlerle öne çıktı. Diğer sektörlerde de primli kapanış gerçekleşti. Boeing’in 737 Max modeli için FAA sertifika uçuşlarına başlamasıyla şirket hisseleri %14,4 değer kazandı ve endekste en çok değer kazanan hisse oldu. Onu takip eden hisseler Raytheon, Dow, Verizon, Walgreens ve Nike oldu. S&P 500 endeksinde de tüm sektörler günü artıda tamamladı. Endüstri, telekom ve ham madde sektörleri en çok kazandıran sektörler oldu. Uçak, hava yolu ve cruise şirketleri en çok değer kazanan hisseler arasında öne çıktı.

    Avrupa piyasalarında açılışta hafif negatif ve yatay seyir izlendi. ABD piyasalarını Cuma günü aşağı çeken vaka sayılarındaki artış Avrupa piyasalarında da moral bozdu. Ancak ABD seansının açılışıyla birlikte açıklanan konut satış ve Dallas FED aktivite endeksinin beklentiden daha iyi açıklanması Avrupa endekslerine alım getirdi. Endeksler seansın son saatlerinde toparlanarak %1 civarı primlerle günü sonlandırdı. DAX endeksi tekrar 200 günlük ortalaması üzerinde kapanış yapmayı başardı.

    DAX endeksinde ham madde sektörü %2,8 primle öne çıkarken endüstri ve telekom sektörleri %1,7 primlerle onu takip etti. Temel tüketim ve emlak sektörleri günü ekside kapatan sektörler olarak izlendi. Son dönemde muhasebe kayıtlarındaki usulsüzlük ile gündeme gelen Wirecard şirketi Alman hükümetinin şirketin sebep olduğu zararı telafi etmek için çalışma başlattığı haberleriyle %155 değer kazandı. Endekste en çok yükselen diğer hisseler ise Deutsche Bank, Covestro, BASF, Heidelbergcement ve Linde oldu. İngiltere FTSE 100 endeksinde ise enerji sektörü %2 primle en çok değer kazanan sektör oldu. Telekom, finans ve alt yapı sektörlerinde de %1,5 civarı primler izlendi.

    Kaynak İş Yatırım
    Hibya Haber Ajansı

     

    ** Bu haberin yayın hakları korunmaktadır. Dağıtılması ve kullanılması yasaktır. Sadece Hibya Haber Ajansı üzerinden okuyucuları için yayınlanmıştır.** Bu haberin yayın hakları korunmaktadır. Dağıtılması ve kullanılması yasaktır. Sadece Hibya Haber Ajansı üzerinden okuyucuları için yayınlanmıştır.