CLOSE

Suggested:

    ABD Şimdi de İsveç' in Corona Stratejisi ile İlgileniyor

    ABD Şimdi de İsveç' in Corona Stratejisi ile İlgileniyor

    Ersin Arslan/ Stockholm, 28 Nisan (HİBYA) – Salı ve Çarşamba günü, Dışişleri Bakanı Ann Linde (S), diğer şeylerin yanı sıra, İsveç'in ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile korona stratejisini görüşmek üzere Washington DC'de bir "sanal ziyaret" gerçekleştirecek.

    Corona virüsü ile savaşım konusunda bir kaç kez yorumda bulunan ABD Devlet Başkanı Donald Trump' a rağmen ABD' nin İsveç' in corona stratejisi ile ilgilendiği ortaya çıktı.

    İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde bugün ve yarın Waşington' a sanal ziyarette bulunacağını belirttiği basın açıklamasında ''İsveç' in covid-19 stratejisi ABD' nin ilgisini çekiyor'' diye konuştu.

    Ann Linde açıklamasında "Covid-19'a karşı İsveç stratejisi Amerikan ilgisini uyandırıyor. Ayrıca, pandemiden sonra izlenecek yol hakkında da konuşacağız. Ekonomi hem yerel hem de küresel olarak yeniden inşa edilmeli, demokratik ve açık toplum korunmalıdır. Ayrıca Yemen'deki endişe verici gelişmeyi ve ve İsveç'in önemli bir rol oynadığı Kuzey Kore'de nükleer silahsızlanma konusundaki çalışmalara nasıl devam edebileceğimizi de konuşacağız. Hem ben hem de Dışişleri Bakanı Pompeo geçtiğimiz günlerde Belarus'u ziyaret ettik ve ülkede daha demokratik kalkınmayı nasıl teşvik edebileceğimizi tartışacağız "dedi.


    Hibya Haber Ajansı