CLOSE

Suggested:

    Arçelik'e tazminat geliri

    Arçelik'e tazminat geliri

    Arçelik A.Ş, tazminat geliri elde etti.

    Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, AB Komisyonu'nun, CRT pazarında rekabet ihlali gerekçesiyle bir grup üreticiye ceza uygulaması üzerine, şirket ve bağlı ortaklıkların uğradığı zararın tazmini için bu üreticiler arasında yer alan tedarikçilerine dava açıldığı anımsatıldı.

    Dava sürecinde uzlaşma yoluna gidilerek söz konusu CRT tedarikçilerden 20,15 milyon GBP ve 22,8 milyon avro tazminat geliri elde edildiği, bu tazminatın 6,9 milyon GBP (53 milyon TL) tutarındaki kısmının 31.12.2019 tarihli finansal raporlara yansıtıldığının ifade edildiği açıklamada, şöyle denildi:

    ''Bu açıklamaya konu işlemlere ilişkin olarak, yönetim kurulunun 28.11.2017 tarih ve 934 sayılı kararıyla verdiği yetkiye istinaden genel müdürlük tarafından 4 Şubat 2020 tarihinde, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ncı maddesi kapsamında, içsel bilginin açıklanmasının tüm uzlaşma sözleşmeleri imzalanıncaya kadar ertelenmesine karar verilmiştir. Söz konusu erteleme kararı, sürecin olumsuz yönde etkilenmemesi ve şirketimizin pazarlık gücünün korunması amaçlarıyla alınmıştır. Erteleme sebebinin ortadan kalkmasıyla bu açıklama yapılmıştır.''


    Hibya Haber Ajansı