CLOSE

Suggested:

    Bulgaristan'da okullar Eylül'e kadar kapalı

    Bulgaristan'da okullar Eylül'e kadar kapalı

    Dış Haberler, 5 Mayıs (HİBYA) – Bulgaristan, corona virüsün yayılmasını önlemek için okulların Eylül ayına kadar kapalı kalacağını açıkladı.

    Bulgaristan Eğitim Bakanı Krasimir Valchev, verdiği demeçte, “Veliler, öğretmenler ve sağlık görevlileri ile okul yılının çevrimiçi olarak bitmesi gerektiği konusunda sağlam bir fikir birliğine vardık” diye konuştu.

    Valchev, okul kapanışlarının tek istisnasının 7. ve 12. sınıflarda önemli sınavlara girenler için olacağını belirtti. Bakan, herhangi bir sınav odasında en fazla 10 öğrencinin olacağını, sıkı bir fiziksel mesafe ve dezenfeksiyon kurallarına uyacağını söyledi.

    Yeni öğretim yılının her zamanki gibi Eylül ortasından başlaması planlanırken, anaokulları süresiz olarak kapalı kalacak.

    Öğretmenler çevrimiçi öğretime geçiş yaparken, sosyal hizmet uzmanları çocuklara, özellikle de Roman mahallelerindeki bilgisayarlara erişimi olmayan çocuklara basılı okul malzemeleri dağıttılar. Dersler kamu televizyonunda da yayınlandı.

    Yedi milyonun biraz altında bir nüfusa sahip olan Bulgaristan, şimdiye kadar sadece 1.689 koronavirüs vakası ve 78 ölüm kaydetti.


    Hibya Haber Ajansı