CLOSE

Suggested:

    Emtia & FX Vadeli Kontratları (Futures)

    Emtia & FX Vadeli Kontratları (Futures)

    EUR/USD güne 1,08 bandında başladı, Asya seansında yaşanan kısa süreli geri çekilme sonrası 1,0785’i gören parite, ABD açılışına kadar alım görerek 1,0885’e kadar yükseliş gösterdi. ABD’de Fed üyelerinin ekonomik görünüme dair görüşlerinin yanı sıra, negatif faizlere dair açıklamalar da parite üzerinde etki gösterirken, USD endeksinin gün genelinde satıcılı seyir göstererek 100 seviyesinin altına çekilmesi Euro’nun tekrar dip seviyelerden toparlanmasını sağladı. 0,4%’lik kazanım sağlayan parite son dört seansta üçüncü artışı gösterdi.

    Son dönemde işlem bandının daraldığı spot altın bugün de önemli hareketlilk göstermedi. Son iki hafta genelinde $1,680-1,725 bandında hareket eden altın güne $1,700’ün hemen altında başladıktan sonra gün genelinde artıda işlem gördü. Fed üyelerinin ekonomik duruma dair açıklamaları altında alımlara etki ederken , ABD açılışı sonrası $1,710 seviyesinin üzerine yükseliş yaşandı. Seansı $1,700’ün hemen üzerinde noktalayan altın 0,3%’lik kazanım sağladı.

    Nisan sonundan itibaren daha pozitif işlem gören petrol bugün de alıcılı bir seans geçirdi. Petrol üreticisi ülkelerin satış fiyatlarını yükseltmesi, arz kesintileri ve ABD’nin bu sene için arz beklentisini aşağı yönlü revize etmesi fiyatları desteklerken, güne $24,50 seviyesinde başlayan Haziran vade WTI günü $26 seviyesinde noktaladı.

    Kaynak: İş Yatırım
    Hibya Haber Ajansı