CLOSE

Suggested:

    Koluna İsveç'te corona ile savaşın mimarının dövmesini yaptırdı

    Koluna İsveç'te corona ile savaşın mimarının dövmesini yaptırdı

    Stockholm, 28 Nisan (HİBYA) – Corona virüsü ile savaşımda dünya ne derse desin İsveç halkının kurumlarına olan güveni, özellikle de corona virüs ile savaşımın mimarı İsveç devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell' e duyulan güven ve sevgi sınır tanımıyor.

    Adeta ülkede ikon haline gelen Anders Teggnel' in resimlerinin yer aldığı giysiler, şapkalar, kahve fincanları yaygın olarak kullanılmaya başlanırken şimdi de Gustav Agerblad adlı genç koluna Anders Tegnell' in portresini dövme olarak yaptırdı.

    Koluna dövme yaptıran genç Tegnell için '' Bence çok rahat. Sakin ve uyumlu duruşuyla tavsiyelerde bulunuyor. Krizin başladığından beri sanki 24 saat çalışıyormuş gibi hissettiriyor ancak insanlara hoş bir sakinlik aşılıyor.'' diye konuştu.

    Birçokları tarafından bu durum İsveçlilerin iktidara olan yüksek güveninin bir işareti olarak görülüyor.

    Siyaset bilimi profesörü Bo Rothstein, İsveçlilerin devlete ve kurumlara olan yüksek güveninin bir çok Afrika, Doğu Avrupa ve Güney Amerika'daki ülkelerden, hatta Almanya, Hollanda veya Belçika'dan daha fazla olduğunun altını çiziyor.

    Uzmanlar İsveç'in rüşvet, yolsuzluk ve kayırmacılıktan nispeten uzak olmasının bu durumun sebeblerinden biri olduğu düşüncesinde. Araştırma kuruluşu Novus'un son anketine katılan 10 kişiden 6'sı, hükümete, corona salgınıyla baş etme konusunda çok veya oldukça fazla güvendiklerini söylüyor.

    Siyaset bilimcisi Bo Rothstein Tegnell' in ve Halk Sağlığı Kurumu' nun seçtiği stratejinin yollardan en iyisi olup olmadığının henüz bilinmediğini, kuruma olan güvenin çok fazla artması ve sonunda bu stratejinin iyi olduğunun kanıtlanmaması durumunun kötü olacağını belirtmesine karşın koluna dövme yaptıran genç bundan endişe duymuyor.

    Gustav Agerblad ''Önerilerinin yanlış olduğu ortaya çıksa da Anders Tegnell' le gurur duyacağım. Onunla güçlü bir dayanışma hissediyorum. Benim için hayatımdaki travmatik bir zamanı hatırlamanın eğlenceli bir yolu'' dedi.


    Hibya Haber Ajansı