CLOSE

Suggested:

    Küresel piyasalar

    Küresel piyasalar

    ABD’de fiyatlamalar: Ekonomik toparlanmanın sekteye uğrayabileceğine yönelik endişelerle satıcılı seyir izledi

    Dün ABD piyasaları, artışını sürdüren vaka sayılarının ekonomide toparlanma görünümünü sekteye uğratacağı yönündeki endişelerle satıcılı seyir izledi. Ayrıca dün 1,30 milyon ile beklentinin hafif üzerinde gelen haftalık işsizlik maaşı başvuruları verisinin de salgının istihdam piyasası üzerindeki yansımalarının beklenenden ağır olduğuna işaret etmesi de piyasalardaki negatiflikte etkili olan bir diğer unsurdu. Nasdaq endeksi %0,73 düşüşle 10.473,83 puan seviyesinden kapanırken, Dow Jones endeksi %0,50 değer kaybıyla 26.734,71 puana geriledi. S&P 500 endeksi de %0,34 düşüşle 3.215,57 puandan kapandı. Dün ABD’de Netflix’in bilançosu takip edildi. Yılın ikinci çeyreğinde yeni abone sayısı 2,5 milyon ile piyasa beklentisinin oldukça altında gelen şirketin hisse başına düşen net karı da 1,59 dolar seviyesinde gerçekleşerek beklentileri karşılayamadı. Finansalların etkisiyle Netflix hissesinde yaşanan %10’a varan düşüşler öncülüğünde teknoloji sektörü hisseleri satıcılı seyir izledi.

    Avrupa’da fiyatlamalar: Makro verilerin toparlanma görünümüne ilişkin yarattığı şüphelerle ekside kapandı

    Dün Avrupa piyasaları, Çin perakende satışlar verisinin toparlanma görünümüne ilişkin öne çıkardığı soru işaretleri ile satıcılı seyir izledi. Ayrıca beklentinin üzerinde gerçekleşen ABD haftalık işsizlik maaşı başvuruları verisi de piyasalardaki negatiflikte etkili olan bir diğer unsurdu. Ancak, AMB basın toplantısında Başkan Lagarde’ın bölge ekonomisi üzerindeki aşağı yönlü risklere dikkat çekerek para politikasının yoğun desteğinin devam edeceğine işaret etmesi toparlanma eğiliminde etkili oldu. Bu doğrultuda, DAX ve CAC 40 endeksleri sırasıyla %0,43 ve %0,46 düşüşler kaydederken, FTSE 100 endeksi %0,67 geriledi. Sektörler tarafında, genel olarak tüm sektör hisselerinin satıcılı seyir izlediği günde, gıda sektörü hisseleri %1,8 düşüşle en çok değer kaybedenlerin başında geldi.

    Asya’da fiyatlamalar: Çin’den gelen açıklamalarla ılımlı seyir izliyor

    Bu sabah Asya piyasalarında, Çin basın organlarının yatırımcıları rahatlatmak için yaptıkları açıklamalar öncülüğünde ılımlı alıcılı seyir görülüyor. Yapılan açıklamalarda Çin hisse senetlerine yönelik beklentilerin uzun vadede sağlam olduğu ve dün yaşanan düşüşün bir düzeltme olduğu vurgulandı. Bu doğrultuda, Hang Seng ve KOSPI endeksleri sırasıyla %0,59 ve %0,73 yükselişler kaydederken, Taiwan Weighted endeksi de %0,40 artıda. Nikkei endeksi %0,29 düşüş kaydederken, Shangai ve S&P ASX 200 endeksleri de sırasıyla %0,51 ve %0,09 ekside fiyatlanıyor.

     

    Kaynak Halk Yatırım
    Hibya Haber Ajansı