CLOSE

Suggested:

    Küresel piyasalar

    Küresel piyasalar

    ABD’de fiyatlamalar: Cumhuriyetçiler ve Demokratların ek teşvik paketi üzerinde uzlaşamamaları sebebiyle ekside kapandı

    Haftanın son işlem gününde ABD piyasaları, beklentiden iyi gelen TDİ verisinin yarattığı iyimserliğin, hem artan ABDÇin gerginliği hem de Cumhuriyetçilerin ve Demokratların ek teşvik paketi üzerinde iki haftadır devam eden görüşmelerde anlaşmaya varamamalarının gölgesinde kalmasıyla satıcılı seyir izledi. Başkan Trump’ın, ABD’li şirketlerin Çin menşeili uygulamalar olan TikTok ve WeChat'in ana şirketleri olan ByteDance ve Tencent ile iş yapmasının 45 gün içinde yasaklamaya yönelik attığı kararname adımı sonrasında Hong Kong lideri Carrie Lam’e de yaptırım uygulanacağını belirtmesi iki ülke arasındaki gerilimi daha da yükseltti. Nasdaq endeksi %0,87 düşüşle 11.010,98 puandan kapanırken, Dow Jones endeksi %0,17 değer kazancıyla 27.433,48 puan seviyesinden günü tamamladı. S&P 500 endeksi de %0,06 artışla 3.351,28 puandan kapandı. Hisseler özelinde, Amazon ve Microsoft hisseleri %1,8 düşüş kaydederken, Netflix ve Apple hisseleri sırasıyla %2,8 ve %2,3 ekside kapandı.

    Avrupa’da fiyatlamalar: ABD TDİ verisinin yarattığı iyimserlikle alıcılı seyir izledi

    Geçtiğimiz Cuma günü ABD’de beklentiden iyi gelen TDİ Temmuz ayı verisinin ABD ekonomisindeki görünümün salgının boyutu karşısında daha kötü bir seviyeye gelmediğine işaret etmesinin yarattığı iyimserlikle alıcılı seyir izledi. Ancak ABD-Çin gerilimi ve teşvik paketine yönelik belirsizlikler piyasalar için aşağı yönlü risk oluşturmaya devam etti. DAX endeksi %0,66 yükselirken, CAC 40 ve FTSE 100 endeksleri %0,09 artıda kapandı. Sektörler cephesinde telekom sektörü hisseleri %0,9 artıda kapanırken, temel kaynaklar sektörü hisseleri %1,4 geriledi.

    Asya’da fiyatlamalar: İşsizlik yardımlarının devam edecek olmasının etkisiyle alıcılı seyir izliyor

    Bu sabah Asya piyasaları, Başkan Trump’ın haftasonu imzaladığı dört kararname ile işsizlik yardımlarının devamını sağlamasının yarattığı iyimserlikle genel olarak alıcılı seyir izliyor. S&P ASX 200 ve KOSPI endekslerinde kazançlar %1’i aşarken, Shangai endeksi %0,57 artıda. Taiwan Weighted endeksi de %0,50 yükselirken, Hang Seng endeksi %0,19 ekside.

     

    Kaynak Halk Yatırım
    Hibya Haber Ajansı