CLOSE

Suggested:

    Küresel piyasalar

    Küresel piyasalar

    ABD’de fiyatlamalar: Yeni parasal modele geçişle pozitif seyir devam etti

    Dün ABD piyasaları, Jackson Hole toplantısında Fed Başkanı Powell’ın ortalama enflasyon hedeflemesi modeline geçişi işaret etmesiyle faizlerin uzun bir süre daha düşük seviyelerde kalacağı yönündeki sinyalleri güçlendirmesi sonucunda genel olarak pozitif eğilimli seyir izledi. Toplantıda Powell, Fed’in yeni para politikası stratejisinde ortalama %2 enflasyonu hedefleyeceğini ve istihdamı enflasyonun önüne koyacağını duyururken, maksimum istihdamın geniş tabanlı ve kapsayıcı bir hedef olacağını bildirdi. Ancak, enflasyonun ortalamadan çok fazla sapamayacağı ve kalıcı olmasına izin verilmeyeceğine dair yönlendirme, güvercinlik boyunu kısa bir süre azalttı. Powell’ın açıklamalarının ardından ABD 10 yıllık tahvil faizleri %0,7870 seviyesini test ederken, enflasyonun yükseleceği yönündeki beklentilerle uzun vadeli tahvillere gelen satışlar öncülüğünde 2 yıllık tahvil faizi ile 10 yıllık tahvil faizi arasındaki fark 10 Haziran’dan bu yana görülen en yüksek seviye olan 58,3 baz puan seviyesinde gerçekleşti. Bu gelişmeler ışığında, S&P 500 endeksi %0,17 yükselişle 3.484,55 puandan kapanış yaparak rekor tazelerken, Dow Jones endeksi %0,57 artışla 28.492,27 puandan günü tamamladı, Nasda endeksi ise Apple ve Amazon hisselerindeki düşüşler öncülüğünde %0,34 değer kaybıyla 11.625,34 puan seviyesinden günü tamamladı.

    Avrupa’da fiyatlamalar: Jackson Hole sonrası satıcılı seyrini sürdürdü

    Dün Avrupa piyasaları, Jackson Hole toplantısında Fed Başkanı Powell’ın ortalama enflasyon hedeflemesi modeline geçişi işaret etmesiyle faizlerin uzun bir süre daha düşük seviyelerde kalacağı yönündeki sinyalleri güçlendirmesine karşın satıcılı seyrini sürdürdü. DAX ve FTSE 100 endeksleri sırasıyla %0,71 ve %0,75 gerilerken, CAC 40 endeksi %0,64 düşüş kaydetti.

    Asya’da fiyatlamalar: Devam eden ABD-Çin gerilimine karşın pozitif ağırlıklı eğilim korunuyor

    Bu sabah Asya piyasalarında, devam eden ABD-Çin geriliminin TikTok cephesindeki yeni gelişmelerle devam etmesine karşın pozitif eğilimli seyir görülüyor. Nikkei ve Shangai endeksleri sırasıyla %0,42 ve %0,52 artıda fiyatlanırken, Taiwan Weighted endeksi %0,73, S&P ASX 200 endeksi de %0,57 düşüş kaydediyor. Hang Seng endeksi ise %0,98 artıda.

    Kaynak Halk Yatırım
    Hibya Haber Ajansı