CLOSE

Suggested:

    Küresel piyasalar

    Küresel piyasalar

    ABD’de fiyatlamalar: Senato’daki çözümsüzlüğün yarattığı karamsarlıkla FOMC sonrası ekside kapandı

    Dün ABD piyasaları, Eylül ayı FOMC toplantısında faizlerin ekonomide toparlanma görülene kadar uzun süre düşük seviyelerde kalacağının belirtilmesine ek olarak 2020 yılı büyüme tahmininde yapılan iyileştirmeye karşın genel olarak satıcılı seyir izledi. Ekonomik toparlanma görünümündeki belirsizliğe ek olarak, mali teşviğin ekonomik görünümün için kritik olduğu mevcut konjonktörde Senato’da ek teşvik paketi üzerinde anlaşmaya varılamamış olmasının fiyatlamaların temelini oluşturduğunu söyleyebiliriz. Nasdaq endeksi %1,25 düşüşle 11.050,47 puan seviyesinden tamamlarken, S&P 500 endeksi %0,52 yükseliş ile 3.401,20 puandan kapandı. Dow Jones endeksi ise %0,13 artışla 28.032,38 seviyesinden günü tamamladı.

    Avrupa’da fiyatlamalar: Brexit kaynaklı endişelerle karışık seyir izledi

    Dün Avrupa piyasaları, Avrupa piyasaları Brexit’e ilişkin öne çıkan endişelerle karışık seyir izledi. Avrupa Komisyonu Başkanı Von der Leyen’in AB ve Birleşik Krallık arasında imzalanan Brexit anlaşmasının tek taraflı olarak değiştirilemeyeceğini ifade ederek, taraflar arasında Brexit sonrasında imzalanacak detaylı ticaret anlaşması üzerinde anlaşma ihtimalini günden güne azalttığını ifade etmesi fiyatlamalar üzerinde etkili oldu. DAX endeksi %0,29 yükselirken, CAC 40 endeksi %0,13 artış kaydetti. FTSE 100 endeksi de %0,44 ekside kapandı

    Asya’da fiyatlamalar: FOMC toplantısı sonrası satıcılı seyir izliyor

    Bu sabah Asya piyasalarında dün ABD fiyatlamalarında görülen negatifliğin yansımaları hissediliyor. Nikkei endeksi %0,69 düşüş kaydederken, Shangai endeksi de %0,99 ekside. Hang Seng endeksi %1,85 düşüş kaydederken, KOSPI endeksi %1,17 ekside. S&P ASX 200 endeksi ise %1,12 değer kaybediyor.

    Kaynak Halk Yatırım
    Hibya Haber Ajansı