CLOSE

Suggested:

    Küresel piyasalar

    Küresel piyasalar

    ABD’de fiyatlamalar: Risk algısının güçlü makro veri ile pekişmesi ile alıcılı seyir izledi

    Dün ABD piyasaları, Başkan Trump’ın tedavisine evde sürdürmek amacıyla hastaneden taburcu olması ve ek teşvik paketi konusunda tarafların anlaşmaya varabileceklerine yönelik artan beklentilerle alıcılı seyir izledi. Ayrıca yükselişini dördüncü aya taşıyarak beklentileri aşan ISM hizmet PMI verisinin yarattığı iyimserlik de piyasalardaki pozitiflikte etkili olan bir diğer unsurdu. Nasdaq endeksi %2,32 yükselişle 11.332,49 puandan kapanırken, S&P 500 endeksi %1,80 değer kazancıyla 3.408,62 puandan kapandı. Dow Jones endeksi ise %1,68 artış ile 28.148,64 puandan günü tamamladı. Öne çıkan gelişmeler ışığında risk algısında yaşanan güçlenme ile ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin %0,7830 ile Temmuz ayından bu yana görülen en yüksek seviyeyi test ettiğini belirtmek isteriz. Sektörler cephesinde, Batı Avrupa’nın en büyük ham petrol üreticisi olan Norveç’te yaşanan grevler nedeniyle, petrol fiyatlarında %6’ya varan yükseliş öncülüğünde, enerji sektörü hisselerinin alıcılı seyir izlediği takip edildi.

    Avrupa’da fiyatlamalar: Trump’ın sağlık durumu ve teşvik paketine yönelik beklentilerle artıda kapandı

    Dün Avrupa piyasaları, Walter Reed Hastanesi’nde koronavirüs tedavisi gören Başkan Trump’ın durumunun iyi olduğu ve taburcu edilebileceği yönündeki haberler ve mali teşvik paketine ilişkin olumlu beklentilerle alıcılı seyir izledi. DAX endeksi %1,10 yükselirken, CAC 40 endeksi %0,97 artıda kapandı. FTSE 100 endeksi ise %0,69 artış kaydetti.

    Asya’da fiyatlamalar: Pozitif seyir izliyor

    Bu sabah Asya piyasalarında risk algısında görülen güçlenme ile alıcılı seyir görülüyor. Nikkei endeksi %0,43 artış kaydederken, S&P ASX 200 endeksi %0,35 yukarıda. Hang Seng ve KOSPI endeksleri sırasıyla %0,54 ve %0,17 yükselirken, Nifty 50 %0,86 değer kazanıyor.

    Kaynak Halk Yatırım
    Hibya Haber Ajansı