CLOSE

Suggested:

    Küresel piyasalar

    Küresel piyasalar

    Küresel piyasalarda fiyatlamalar: Politika iyimserliği ve aşı cephesindeki olumlu haber akışlarıyla artıda kapandı

    Dün piyasalarda neler oldu?

    Dün ABD piyasaları politika iyimserliğinin desteğiyle artıda kapandı. Temsilciler Meclisi Sözcüsü Pelosi ve Hazine Sekreteri Münchin’in gerçekleştirdiği görüşmelerde ilerleme kaydedilmesine rağmen, bazı konularda fikir ayrılıkları devam etti. Ancak ikilinin bugün devam ettirecekleri görüşmede anlaşmaya varabileceklerine yönelik ümitler ve Başkan Trump’ın Cumhuriyetçilerin itirazlarına rağmen büyük bir paketi onaylamak konusunda kararlı olduğunu dile getirmesi piyasaların artıda kapanmasında etkili oldu. Ayrıca, Moderna CEO’sunun aşının Kasım ayındaki aşının ara dönem denemesinden olumlu sonuçlar alınması halinde Aralık ayında acil durum kullanımına açılabileceğini belirtmesi fiyatlamaları destekleyen bir diğer unsur olarak öne çıktı. Böylece, Dow Jones endeksi %0,40 artışla 28.308,76 puandan kapandı. S&P 500 endeksi % 0,47 artarak 3.443 puana ve Nasdaq endeksi ise %0,33 kazançla 11.516,49 puana çıktı.

    Dün ABD’de Netflix’in üçüncü çeyrek finansalları takip edildi. Bu dönemde şirketin yabancı üye sayısının beklentinin altında kalması nedeniyle hisse başına düşen net kar 1,74 dolar seviyesinde, 2,14 dolarlık piyasa beklentisinin altında kaldı.

    Bugün ne bekliyoruz?

    Bu sabah küresel piyasalar, devam eden ekonomik teşvik paketinin 3 Kasım başklanlık seçimlerinden önce hayata geçirilebileceğine dair Temsilciler Nancy Pelosi'nin umutlu olduğu yönündeki haberlerle alıcılı seyir izliyor.

    Bugün yurt dışında Fed ve Avrupa Merkez Bankası üyelerinin konuşmaları takip edilecek. Bilançolar cephesinde de Biogen, AutoNation, Baker Hughes, Abbott Labs, Tesla, CSX, Las Vegas Sands ve Chipotle Mexican Grill’in üçüncü çeyrek finansalları takip edilecek.

    Gelecek gündemde neler var?

    Haftanın geri kalanında ABD’de petrol stokları, haftalık işsizlik maaşları ve PMI verileri izlenecek. Euro Bölgesi cephesinde de, PMI ve tüketici güveni verileri takip edilecek. ABD İmalat PMI Ekim ayı öncü verisinin aylık bazda ılımlı olarak 0,3 puan artışla 53,5 seviyesine yükselmesi, hizmet PMI verisinin de 54,6 seviyesindeki seyrini sürdürmesi bekleniyor. Euro bölgesi cephesinde ise imalat PMI verisinin aylık bazda 0,7 puan düşüşle 53 seviyesine, hizmet PMI verisinin de 1 puan gerilemeyle 47 puana gerilemesi bekleniyor. Bu doğrultuda, PMI verilerindeki ivme kaybının devam edeceği yönündeki beklentiler karşısında, ABD ekonomisinin Euro Bölgesinden pozitif ayrışmaya devam edeceğine yönelik beklentilerin ağırlığını koruduğunu gözlemliyoruz.

    Kaynak Halk Yatırım
    Hibya Haber Ajansı