CLOSE

Suggested:

    Piyasaların yönü

    Piyasaların yönü

    BIST100…Yeni Ekonomi Programı Takip Edilecek… Haftanın ilk işlem gününe yataya yakın başlayan BIST100 endeksi Dolar TL kurundaki yukarı yönlü hareketlerin etkisine girdi. Yurt dışı piyasalarda risk iştahı mali teşvik paketi görüşmelerinin etkisiyle pozitif seyrederken, yurt içi piyasalar jeopolitik risklerin yarattığı olumsuzluğun baskısı altında kaldı. Banka hisseleri geçtiğimiz haftanın aksine negatif bir görünüm sergiledi ve kar satışları görüldü. Sanayi hisseleri endeksi yukarı taşısa da günü %0.27 değer kaybıyla tamamlamanın önüne geçemedi. Teknik açıdan 1,120 puan üzerinde kalıcılık sağlandığı takdirde yukarı yönlü hareketlerin devam etmesi beklenebilir ve yeni hedef 1,155 puan seviyesi olabilir. Aşağı yönlü hareketlerde ise 1,090 puan seviyesi destek noktası olarak takip edilebilir. Piyasalar bugün saat 11.00'de açıklanacak Yeni Ekonomi Programını ve 2021 merkezi yönetim bütçesini takip edecek.
     
     
    USDTRY…TL Varlıklar Negatif Ayrıştı… Dolar TL kuru jeopolitik gerilimler ve bölgesel çatışmaların etkisinde haftaya yükselişle başladı. Haftaya 7.67 seviyelerinde başlayan Dolar TL kuru Asya piyasalarının açılmasıyla birlikte 7.82 seviyesini test ettikten sonra geri çekildi. Günün ilerleyen saatlerinde yeniden yükselişe geçen Dolar TL kuru rekor tazeledi.
     
     
    EURTRY… TL Varlıklar Majör Para Birimleri Karşısında Direnç Gösterme Konusunda Zorlanıyor… Gün içerisinde 8.89 - 9.14 gibi oldukça geniş bir bant aralığında işlem gören Euro TL kuru akşam saatlerinde dengelenme çabası içerisine girdi.
     
     
    EURUSD… 1.1650 Seviyesi Üzerine Yükseldi… İngiltere ve AB arasında iki ülke arasındaki ticaretin geleceğini şekillendirecek görüşmeler bu hafta başlıyor. ECB'nin merkez bankacıları güçlü Euro'nun kendilerini tedirgin ettiğini ifade ediyorlar. Hisse senetleri piyasaları risk iştahı ile yükselirken, dolar geriledi. Avrupa Parlamentosunda bir konuşma gerçekleştiren Lagarde güçlü Euro'nun enflasyon üzerinde baskı yarattığını ifade etti. ABD başkanlık seçimleri, mali teşvik beklentileri ve Euro bölgesi politika yapıcılarının açıklamalarıyla paritedeki volatilitenin devam etmesi beklenebilir.
     
     
    XAUUSD…Mali Teşvik Paketine Yönelik Beklentilerle Yükseldi… Ons altın geçen hafta karşı karşıya kaldığı sert değer kaybından sonra yeni haftaya dolardaki değer kaybına bağlı olarak artıda başladı. 1,887 $ seviyelerine kadar yükselen altının ons fiyatı bu seviyede kalıcı olamayarak 1,880 $ seviyesinin altına sarktı. Altının ons fiyatı ABD'de yaklaşan başkanlık seçimleri belirsizliği, hayata geçirilmesi beklenen mali teşvik paketi ve Çin ile bir türlü rayına oturmaya ekonomik ilişkilerden destek buluyor.
     
     
    GAUTRY… Geçtiğimiz Haftaki Kayıplarını Telafi Etme Çabasında… Altının ons fiyatındaki ve Dolar TL kurundaki yukarı yönlü hareketin etkisinde kalan gram altın haftaya %1'in üzerinde değer kazancıyla başladı.
     
     
    BRENT… Petrol Talebindeki Toparlanma Yavaş… Koronavirüs salgınında vaka sayılarındaki artışla global petrol talebine yönelik endişeleri canlı tutmaya devam ediyor. ABD'de petrol stoklarına ilişkin beklentilerle birlikte yeni işlem gününde satıcılı bir görüntü veriyor.
     
     
    SP500…ABD'de Risk İştahı Yüksek Seyrediyor… ABD'de endeksler mali teşvik beklentileri ve risk iştahındaki yükselişin etkisiyle haftaya iyi bir başlangıç yaptı. Teknoloji, bankacılık ve enerji hisselerinin öncülüğünde %1.66 artışla 3,353 puana yükseldi. ABD'de başkan adayları bugün ulusal bir kanalda münazara gerçekleştirecekler. Kamuoyu yoklamaları ve anket sonuçlarına göre piyasalardaki oynaklığın artması beklenebilir.

    Kaynak Alan Yatırım
    Hibya Haber Ajansı