CLOSE

Suggested:

    Türk şirketleri eurotahvili fiyatlamaları

    Türk şirketleri eurotahvili fiyatlamaları

    Türk hazine ve şirket tahvillerinde geçtiğimiz hafta başlayan güçlü alımlar bu hafta da devam etti. BDDK’nın aktif/pasif yönetimine dair yeni uygulaması geçtiğimiz hafta alımları tetiklerken, iki haftadan kısa sürede itfası gerçekleşen dört kıymetten gelen parayı değerlendirmek adına yerli ve yabancı yatırımcının da alım talebi, dış piyasaların olumlu seyri ile birleşerek getirilerde daralmaya etki etti. Açıklanan ekonımik verilerin zayıflığına rağmen, yatırımcıların alım tarafında olması ile küresel piyasalar kuvvetli işlem görürken, güvenli liman kıymetlerde de bir bakıma yatay sayılabilecek performans sergilendi.

    Türk hazine eurotahvillerinde kısa ve orta vade daha güçlü işlem görürken, uzun tarafta daha kararsız bir seyir izlendi. Kısa vade kıymetlere yerli yatirimci ve fonlar güçlü talep gösterirken likidite geçtiğimiz haftaya göre daha iyi oldu. 2022 vade hazine kıymetinde getiri 5,80% bölgesinde olurken, on yıl vadeli kıymet 15-20 baz puan daralarak 7,65%, uzun taraf ise 5 baz puan daralarak 7,80% bölgesinde işlem gördü. Şirket kıymetlerinde kısa tarafta başlayan alım talebi genele yayılırken, uzun vade sermaye benzeri kıymetlerde de oldukça kuvvetli performans yaşandı. 2021 vade İş Bankası kıymeti 4,25% seviyesine daralırken, genel olarak az miktarda gelen satış talebi kolaylıkla karşılandı. 2022 vade sermaye benzeri kıymetlerde neredeyse sıfır likidite ortamı devam ederken, getiri olarak daha düşük seviyelerde olan İş Bankası 2024 kıymeti biraz daha satıcılı işlem gördü, uzun vade kıymetlerde ise Akbank 2028 ve İş Bankası 2030 kıymetleri daha çok talep gören kıymetler oldu.

    ABD on yıl vadeli hazine tahvillerine talep, zayıf ekonomik rakamlara rağmen, güçlü endeks performansları sonrası yatay sayılabilecek seyir izledi. Hafta başında kısa süreli 0,67% getiri seviyesine genişleyen kıymetler 0,60% seviyesi altına düşüşlerin kar realizasyonu gibi görülmesi ile bu bantta işlem görmeyi sürdürdü. Kısa taraf ise daha alıcılı işlem görürken dört baz puan daralarak 0.18% getiri ile işlem gördü. Alman on yıllık tahvilleri ise hafta genelinde alım görerek -0,55% getiriye daraldı ve Mart sonundan bu yana en düşük getiri ile işlem gördü.


    Kaynak: İş Yatırım
    Hibya Haber Ajansı