CLOSE

Suggested:

    Uluslararası Piyasalar

    Uluslararası Piyasalar

    • Bu haftanın genelinde gördüğümüz Amerikan Doları kazanımı devam ediyor. Dolar endeksi yükselişini dördüncü güne taşıdı ve bu sabah 94,25 seviyesine kadar yükselerek son iki ayın tepe noktalarını test etmekte. G10 para birimlerinin tamamında USD karşısında ekside seyir izlenmekte. Powell, dün Finansal Hizmetler Komisyonu’nda yaptığı açıklamalarda ekonomik toparlanma için uzun bir süreç gerektiğini ve ekonominin hala yardıma ihtiyaç duyduğunu söyledi. Bugün de FED tarafında konuşma takvimi hareketli; Powell da konuşma yapacak.


    • Günün ekonomik veri takviminde Avrupa ve ABD tarafında PMI verileri ve ABD Mortgage Başvuruları öne çıkıyor.


    • Dolar’daki güçlenme ile Altın’da satışın devam ettiği görülmekte; Spot Altın 1874 seviyesine kadar geriledi. Piyasada uzun pozisyon oranının yüksek olması (Cuma günü açıklanan CFTC verilerine göre 80%) aşağı hareketlerin sert olmasına sebep oluyor. Destek olarak 1842’de bulunan 100 günlük hareketli ortalama öne çıkmakta.


    • EURUSD paritesi 1,1700 psikolojik seviyesinin altına indi ve son iki ayın dip noktalarında işlem görmekte. Günün ilk desteği 1,1675 seviyesinde.

    Kaynak İş Yatırım
    Hibya Haber Ajansı